Изплатени са 300 млн. лв. по незаконните инхаус процедури за

...
Изплатени са 300 млн. лв. по незаконните инхаус процедури за
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Изплатени са 300 млн. лв. по незаконните инхаус процедури за магистрали

Изплатени са 300 млн. лева по противозаконните инхаус процедури за автомагистралите " Хемус " и " Ботевград - Видин ", без да са завършили необхоходимите инспекции на пътщата.

 

Това съобщи в " Денят стартира " някогашният районен министър Гроздан Караджов.

 

" Забавянето на инхаус процедурите се дължи на неналичието на финансиране през първите седем месеца на годината. Не е правилно, че тези пари са желани, не е правилно и че не са дадени. Тогава разногласието се състоеше в това, че финансовият министър даде обещание при актуализацията да се възвърне някаква сума от бюджета, която да отиде за строителството на " Хемус " и на " Ботевград - Видин ".

 

Караджов съобщи, че като министър не е изплатил нито една стотинка по тези процедури поради разкритията за изнасяне на пари в сакове, и грабежи и е въпрос на принцип да не се дават пари, до момента в който не се откри политическото и юридическото решение на казуса.

 

" В момента правилата са загърбени и парите са разплатени. Предполагам, че е открит някакъв законов метод това да се случи. Парадоксът е, че през 2021 година под председателството на тогавашния правосъден министър Иван Демерджиев се образува работна група, която афишира тези процедури за противозаконни.

 

С едната си ръка преди време си разписал, че това са противозаконни процедури и ти си задължен да ги санкционираш с акт на Народно събрание, единствено че такова нещо не беше импортирано, импортирана беше някаква нелепост за търпимостта ", разяснява той.

 

По думите му са осъществявани съществени поправки под прикритието на настоящи, а работната група, назначена от служебния министър председател Стефан Янев по този начин се е провалила и по този начин и не е написала на кого какво би трябвало да се заплати. Сега Министерският съвет е взел решение да се заплати отчасти на всяка от компаниите, без да се извършат нужните инспекции, сподели още Караджов.

 

" Когато аз бях министър, за автомагистрали нямаше пари, такова беше решението на тогавашния финансов министър Асен Василев.

 

Регионалното министерство бе оставено без нито една стотинка за работа по автомагистралите Хемус и правите по автомагистралата Ботевград - Видин. За останалите пътища имаше задоволително пари и за поддръжката, и за строителство ", разяснява той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР