Изплащането на пенсиите за месец април 2020 г. от Националния

...
Изплащането на пенсиите за месец април 2020 г. от Националния
Коментари Харесай

Изплащането на пенсиите и добавките към тях започва на 7 април и е удължено до 23 април

Изплащането на пенсиите за месец април 2020 година от Националния застрахователен институт (НОИ) ще стартира на 7 април (вторник) и ще завърши на 23 април (четвъртък), оповестиха от Национален осигурителен институт.

Изплащането на сумите посредством пощенските станции ще бъде осъществено съгласно направен график, авансово разгласен във всяка една от тях. Графикът обгръща интервала до 16 април, в допълнение сред 21 и 23 април в това число ще бъдат изплащани пенсиите на пенсионерите, които не са съумели да получат пенсиите си преди Великден.

Пенсиите ще се вдигнат от 1 юли, макар рецесията, увери Горанов

В осъществяване на Постановление на Министерския съвет, дружно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна спомагателна сума в размер на 40,00 лева на 1 246 000 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, дружно с добавките и обезщетенията към тях за април 2020 година, е в размер до 363,00 лева в това число. За тази цел държавното управление ще отпусне спомагателни 49 840 000 лева лв. на бюджета на държавното публично обезпечаване. Средствата са обезпечени за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2020 година

Във връзка с оповестеното изключително състояние в пощенските станции ще бъде основана организация за предпочитано обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12:00 часа. За да се избегне скупчването на хора, е целесъобразно клиентите под тази възраст да посещават клоновете на „ Български пощи “ ЕАД отвън този времеви диапазон.

С цел запазване на тяхното здраве и това на чиновниците клиентите би трябвало:

да съблюдават направените графици за погашение на пенсиите;

да съблюдават наложения ред при влизането в салоните на пощенските станции;

да стоят на безвредно разстояние един от друг;

да носят персонални защитни средства.

В случай че клиент е възпрепятстван да посети пощенската станция за приемане на пенсията си, за интервала на въведеното изключително състояние „ Български пощи “ ЕАД дава опция за:

погашение на пенсия в дома на пенсионери над 68 години, според Наредбата за пенсии на Национален осигурителен институт, след подадено заявление в пощенската станция, където пенсионерът получава персоналната си пенсия;

погашение на пенсия на акредитиран представител на пенсионера, с предоставено еднократно категорично или нотариално заверено пълномощно;

погашение против автограф на пенсия и добавките към нея до двукратния размер от обществената пенсия за напреднала възраст, без пълномощие, на брачен партньор (съпруга), на пълнолетни деца или на родители на пенсионера, които следва да потвърдят това свое качество и да показват документите за идентичност на получателя и на пенсионера.

Преводите на априлските пенсии по платежните сметки на пенсионерите, които получават парите си посредством снабдители на платежни услуги, лицензирани от Българска народна банка, и клонове на снабдители на платежни услуги, осъществяващи активност на територията на страната/банките, ще бъдат осъществени на 7 април 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР