Изплащането на пенсиите през декември 2022 г. чрез пощенските станции

...
Изплащането на пенсиите през декември 2022 г. чрез пощенските станции
Коментари Харесай

Кога ще се изплащат пенсиите и добавките от 70 лева?

Изплащането на пенсиите през декември 2022 година посредством пощенските станции ще стартира на 7 декември (сряда) и ще завърши на 20 декември (вторник). То ще се прави съгласно направен график, който ще бъде разгласен във всяка една от тях. Преводите на сумите за декемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 7 декември 2022 година, оповестиха от Национален осигурителен институт.

Във връзка с идните коледни празници с тези пенсии всички пенсионери ще получат в допълнение по 70 лева, без значение от размера на получаваната от тях пенсия. Необходимите за това спомагателни 142 380 000 лв. са обезпечени за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2022 година

Графикът за всички типове заплащания, осъществявани от Националния застрахователен институт към обезпечените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е наличен през интернет страницата на института, графа „ Календар на заплащанията “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР