Изпитанията за приводняване на капсулата на космическия кораб Орион преминаха

...
Изпитанията за приводняване на капсулата на космическия кораб Орион преминаха
Коментари Харесай

НАСА извърши водни изпитания на капсулата от кораба за полет до Луната

Изпитанията за приводняване на капсулата на галактическия транспортен съд " Орион " минаха сполучливо, заяви НАСА.

НАСА сподели на уеб страницата си тестовото приводняване. Капсулата с тегло 6,3 тона, в която ще е екипажът по време на полета към Луната и назад, е спусната в специфичен контейнер с дълбочина към 6 м на полигон в щата Вирджиния. Повече от 600 сензори са измервали натоварването и други индикатори при приводняването със скорост 15 до 35 км/ч. Тя подхожда на плануваната скорост за конфликт с водата при връщането на капсулата на Земята.

" Струва ни се, че държанието на капсулата подхожда на упованията ни ", сподели аналитикът на НАСА Джейкъб Патнъм след теста.

Изпитанията на капсулата " Орион " започнаха на 23 март. Те ревизират компютърните й модели и структурата й.

През пролетта на 2019 година НАСА разгласи своята лунна стратегия " Артемис " /Артемида/, която има три стадия. Първият " Артемис 1 " планува безпилотен полет на кораба " Орион " към Луната и връщането му на Земята. " Артемис 2 " ще бъде пилотиран полет към Луната. Третият стадий на задачата през 2024 година планува кацане на астронавти на лунната повърхнина. Първият стадий от програмата е плануван за тази година, а вторият - през 2023 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР