Изпитание на високоскоростен влак Фусин“ с дължина 415 метра и

...
Изпитание на високоскоростен влак Фусин“ с дължина 415 метра и
Коментари Харесай

Китай за първи път изпробва влак с дължина над 400 метра при скорост 350 км/ч

Изпитание на високоскоростен трен „ Фусин “ с дължина 415 метра и оптималната скорост 350 километра в час бе осъществено в Пекин, съобщи ТАСС. Според известието на железопътната корпорация на Китай Си Ар Ар Си Таншан (CRRC Tangshan) тест на такава влакова комбинация се прави за първи път.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
Новият първообраз на трен се състои от 16 вагона, т.е. композицията е с двойно по-голяма дължина в сравнение с досегашните високоскоростни влакове. Транспортното средство може да транспорти над 1100 души по едно и също време.

Планира се да бъдат осъществени общо 28 предварителни теста преди влаковата комбинация да бъде пусната в всеобщо произвеждане.
Модел " Фусин " съставлява ново потомство високоскоростни влакове. Те са конструирани напълно в Китай. Характеризират се с ниско ползване на сила и по-дълъг период на употреба.

Към момента най-високата скорост, която доближават пътническите влакове в Китай е 350 км в час. През септември предходната година сходна влакова комбинация стартира да обслужва един от най-натоварените направления Пекин-Шанхай.

Железопътната мрежа на Китай е с дължина към 124 000 километра, като от тях над 22 000 километра са високоскоростни железопътни автомагистрали, отбелязва ТАСС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР