Изпълняващият длъжността премиер на Испания Педро Санчес отхвърли последното предложение

...
Изпълняващият длъжността премиер на Испания Педро Санчес отхвърли последното предложение
Коментари Харесай

Премиерът на Испания отхвърли предложение на „Подемос” за коалиционно управление

Изпълняващият длъжността министър председател на Испания Педро Санчес отхвърли последното предложение на крайнолявата партия " Подемос " за съдружно държавно управление за едногодишен експериментален интервал, въпреки че остава открит за договаряния за отбягване на предварителни избори.

Това заяви източник от ръководещата Социалистическа партия, представен от " Ройтерс ".

Двамата водачи разговаряха за малко по телефона в четвъртък вечерта в опит да възобновят блокираните договаряния. Те разговаряха за първи път от неуспеха на договарянията за коалиция през юли.

Социалистите на Санчес се пробват да реализират съглашение с " Подемос ", откогато завоюваха изборите през април, само че не получиха болшинство. Ако не бъде реализирано съглашение за държавно управление до 23 септември, Испания ще организира нови избори на 10 ноември - за четвърти път за последните няколко години.

По време на телефонния диалог водачът на " Подемос " Пабло Иглесиас е предложил съдружно съглашение за шерване на властта, което се основава на последното предложение на социалистите от юли преди да се провалят договарянията, разкри източник от " Подемос ". Ако, след одобрение на бюджета, социалистите не са удовлетворени от съглашението, " Подемос " ще се отдръпна и ще поддържа държавно управление на малцинството, водено от Санчес, добави източникът.

Санчес, съгласно източник от Социалистическата партия, е отхвърлил предлагането, което е симптом за продължаващото разграничаване на двете сили. Той е декларирал, че липса на взаимно доверие сред двете партии изключва допустимо шерване на властта. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР