Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан се

...
Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан се
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на САЩ се срещна с афганистанския президент и с командващия американските и натовските сили в Афганистан

Изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан се срещна в Афганистан с военачалник Скот Милър, командващ американските сили и силите на НАТО в тази страна. Шанахан имаше среща и с президента на Афганистан Ашраф Гани, съобщи Франс прес.

В изказване афганистанското президентство акцентира, че двете страни са се договорили, че мирният развой и битката с тероризма ще продължат и че алиансът в региона на сигурността сред Афганистан и Съединени американски щати ще бъде непокътнат, до момента в който се възвърне мирът.

Целта на визитата на Шанахан беше да бъде успокоено афганистанското държавно управление по въпроса за договарянията за мир с талибаните, които Вашингтон води от лятото непосредствено с бунтовниците. Преговорите би трябвало да бъдат възобновени в Доха на 25 февруари. Талибаните отхвърлят да договарят с държавното управление на Гани и го назовават марионетка на американците.

Миналата седмица в Москва имаше среща на група на бунтовниците и делегация на съперници на Гани.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание по време на предизборната си акция да постави завършек на спора в Афганистан, в който починаха хиляди цивилни афганистанци, както и американски военни. Той даде обещание и да изтегли военните от тази страна. Това заричане той повтори в речта си за Състоянието на Съюза предходната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР