Изпълняващ длъжността директор на американското национално разузнаване ще бъде настоящият

...
Изпълняващ длъжността директор на американското национално разузнаване ще бъде настоящият
Коментари Харесай

Тръмп засега намери нов шеф на американското разузнаване

Изпълняващ длъжността шеф на американското национално разузнаване ще бъде актуалният началник на Центъра за битка с тероризма Джоузеф Магуайър, разгласи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи БГНЕС.
" Радвам се да ви осведомявам, че почитаемият Джоузеф Магуайър, сегашен шеф на Националния център за битка с тероризма, ще бъде назначен за изпълняващ длъжността шеф на Националното разузнаване от 15 август ", написа Тръмп в Twitter.
Според Тръмп, адмирал Магуайър има отлични военни заслуги. Той подаде оставка от Военноморски сили на Съединени американски щати през 2010 година.
" Той командваше на всички равнища, в това число Службата за специфични морски интервенции. Освен това беше откривател по национална сигурност в Харвардския университет. Не се колебая, че ще се оправи добре! ", добави Тръмп.
По-рано американският президент разгласи оставката на сегашния шеф на националното разузнаване Дан Коутс и желанието си да номинира конгресмена от Републиканската партия Джон Ретклиф за този пост, само че няколко дни по-късно разгласи, че Ратклиф е решил да остане в Конгреса. Междувременно в петък стана известно, че след Коутс, вторият човек в организацията - неговата заместничка Сюзън Гордън, също напуща.
Коутс изрази неодобрение от Тръмп, като подлага на критика за връзките му с съветския президент Владимир Путин в изявление за водещата на NBC Андреа Мичъл предишния юли. Миналата седмица това изявление беше измежду претендентите за премията Еми. Освен това Коутс през януари съобщи, че КНДР няма да се откаже от нуклеарната си стратегия - изказване, което опонира на линията на Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР