Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП обявява началото на

...
Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП обявява началото на
Коментари Харесай

НАГРАДА НА НС НА БСП ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ЖУРНАЛИСТИКА И ПУБЛИЦИСТИКА ГЕОРГИ КИРКОВ - МАЙСТОРА

Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия афишира началото на процедурите за установяване на носителите за 2022 година на Наградата на Народно събрание на Българска социалистическа партия за политическа публицистика и журналистика " Георги Кирков - Майстора " и на Наградата на Народно събрание на Българска социалистическа партия за научни и политически разработки и за проучвания на актуалния социализъм " Димитър Благоев ". Носителите ще бъдат оповестени на 30 юли по време на Националния събор на левицата " Бузлуджа 2022 ".

ОБЯВА

В сходство с член 60, алинея 1, т. 4 от Устава на Българска социалистическа партия Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия афишира, че стартира набирането на оферти за установяване на носителя за 2022 година на Наградата на Народно събрание на Българска социалистическа партия за политическа публицистика и журналистика " Георги Кирков - Майстора ".

Съгласно статута на премията, за нейни носители могат да бъдат предлагани публицисти и журналисти, които поредно отстояват левите хрумвания в политическия, икономическия, обществения и духовния живот на обществото; имат значителен принос за разпространение на политиката и за разширение на въздействието на Българска социалистическа партия и левицата в обществото; посветили са своите креативен изяви на значими публични проблеми; с изявите си пазят националното достолепие и силата на левите политически и обществени хрумвания. Номинираните ще бъдат оценени по техния висок професионализъм, подготвеност и изчерпателност, по защитаваните ясни политически, цивилен и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно наличие в общественото пространство.

Право да бъдат препоръчани за присъединяване в състезанието имат български публицисти, журналисти, учени и общественици, които през последните години имат постоянни изяви в българските печатни и електронни медии и създават значими за обществото, Българска социалистическа партия и левицата проблеми.

Право да предлагат претенденти за носители на премията имат комисиите и препоръките на Народно събрание на Българска социалистическа партия, общинските/районните и регионалните препоръки на Българска социалистическа партия, управленията и креативните колективи на средства за всеобща информация, креативен организации и съюзи, изявени публицисти и журналисти.

За всеки номиниран за премията до 20 юли 2022 година в Народно събрание на Българска социалистическа партия би трябвало да бъде изпратено на веществен и електронен притежател стимулирано предложение, съпроводено с биографична и креативна информация за претендента. Всички номинации ще бъдат прегледани от комисия на Народно събрание на Българска социалистическа партия, в която са включени досегашни носители на премията, ръководители на креативен съюзи и представители на Народно събрание на Българска социалистическа партия, основни редактори, шефове и издатели на партийни медии. Предложението на комисията за установяване на носителя на премията ще бъде импортирано за одобряване в ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия до 25 юли 2022 година Носителят за 2022 година на Националната премия за политическа публицистика и журналистика " Георги Кирков - Майстора " ще бъде разгласен на 30 юли 2022 година по време на Националния събор на левицата " Бузлуджа 2022 ".

За повече информация и информации за състезанието се обръщайте към сътрудниците на Съвета на Народно събрание на Българска социалистическа партия по просвета и медии, София 1000, ул. " Позитано " №20, на телефони 02/8107330 и 02/8107219.

Документите с предложенията за номинираните се внасят на веществен притежател в отдел " Деловодство " на Народно събрание на Българска социалистическа партия и на електронен притежател на е-mail [email protected] до 20 юли 2022 година в това число.

23 юни 2022 година

Изпълнително бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР