Изпълнителното бюро на Международния валутен фонд (МВФ) препоръча да бъде

...
Изпълнителното бюро на Международния валутен фонд (МВФ) препоръча да бъде
Коментари Харесай

МВФ може да премахне възрастовото ограничение заради Кристалина Георгиева

Изпълнителното бюро на Международния валутен фонд (МВФ) предложи да бъде отстранено възрастовото ограничаване за шефа на организацията, написа Ройтерс. Мярката се постанова, тъй като определената от 28-те страни в Европейски Съюз за претендент на Европа Кристалина Георгиева не влиза в лимита.


24-членният ръб на шефовете предложи по-големия орган, който включва представителите на 119-те страни, членуващи в МВФ, да отстрани ограничаването. Ако се вземе такова решение, МВФ ще се изравни със Световната банка, където няма сходен предел.

В момента правилото гласи, че шефът на МВФ би трябвало да е под 65-годишна възраст, когато поема поста, както и че не може да ръководи, в случай че премине 70-годишна възраст.

Кристалина Георгиева навърши 66 години предходната седмица.
 Кристалина Георгиева благодари на премиера Борисов за номинацията за началник на МВФ Кристалина Георгиева благодари на премиера Борисов за номинацията за началник на МВФ
Кристалина Георгиева благодари на държавното управление и премиера Бойко Борисов за номинацията й за поста началник на Международния валутен фонд. Тя например..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР