Изпълнителното бюро на БСП се събира днес на извънредно заседание

...
Изпълнителното бюро на БСП се събира днес на извънредно заседание
Коментари Харесай

Изпълнителното бюро на БСП заседава извънредно, за да предложи членове на ЦИК

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия се събира през днешния ден на изключително съвещание и ще взема решение кои да са членовете на ЦИК, препоръчани от партията на консултациите на политическите партии, свикани от президента Радев на следващия ден, заяви пресцентърът на Българска социалистическа партия.

Членовете на ИБ ще се срещнат с критериите, на които би трябвало да дават отговор претендентите и процедурата за назначението им.

От пресцентъра на левицата напомнят, че парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " гласоподава за нова ЦИК и новия метод на назначението й. Българска социалистическа партия ще има трима членове, вместо досегашните шест.

Утре президентът Румен Радев ще организира съвещания с парламентарно показаните партии и обединения, с цел да се запознае с препоръчаните от тях номинации за състава на Централната изборна комисия. Със собствен декрет в неделя президентът утвърди разпоредбите за осъществяване на обществени съвещания и процедурата за назначение на състава на комисията.

Разпределението на местата в ЦИК ще се случи при опазване на съотношението сред парламентарно показаните партии и обединения. По метода за пресмятане на максимален излишък на ГЕРБ-СДС се поставят 4 места , на " ИТН " и Българска социалистическа партия - по 3, Движение за права и свободи и " Демократична България " ще имат по двама, а " Изправи се!Мутри вън! " - имат право единствено на един. Така ще се съблюдава правилото една политическа мощ да няма болшинство в комисията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР