Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) ще разгледа искането

...
Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) ще разгледа искането
Коментари Харесай

МВФ отпуска 1,3 милиарда долара на Украйна

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) ще прегледа настояването на Украйна за 1,3 милиарда $ в допълнение незабавно финансиране в петък, защото войната на Русия против страната продължава, предава Ройтерс, като се базира на свои източници.

Служителите на МВФ са подготвили нужните документи и имат вяра, че Украйна е получила задоволителни финансови гаранции от своите световни сътрудници, с цел да извърши условията на МВФ за резистентност на дълга и да получи спомагателни незабавни фондове, споделиха източниците на Ройтерс.

Ако бъдат утвърдени, средствата ще дойдат от нова стратегия за незабавно кредитиране за справяне с дефицита на храна, утвърдена от борда на МВФ предходната седмица. Говорител на Фонда отхвърли коментар.

Предвижда се чиновниците на МВФ да се срещнат с украинските управляващи във Виена през седмицата на 17 октомври за разискване на бюджетните проекти и паричната политика на Украйна, сподели един от източниците. Дискусиите ще последват срещите на по-високо равнище, които ще се състоят по време на годишните срещи на Световната банка и МВФ идната седмица.

Служители на МВФ похвалиха украинското държавно управление и неговата централна банка за ръководството им на икономическите разтърсвания, породени от съветската инвазия в страната през февруари.

МВФ вече предостави 1,4 милиарда $ незабавна помощ на Украйна през март, малко след началото на войната.

Украинските управляващи упорстват за спомагателни средства, които не са незабавни, в границите на пълноценна кредитна стратегия на МВФ, само че такава стратегия може да бъде утвърдена по-късно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР