Изпълнителният комитет на Международната федерация по гребане (World Rowing) позволи

...
Изпълнителният комитет на Международната федерация по гребане (World Rowing) позволи
Коментари Харесай

И гребането клекна пред руснаци и беларуси

Изпълнителният комитет на Международната федерация по гребане (World Rowing) разреши на съветските и беларуски спортисти да вземат участие в интернационалните надпревари с безпристрастен статут, оповестиха от централата.

" Изпълкомът на Световното гребане реши да разреши на стеснен брой спортисти, притежаващи съветски или беларуски паспорт, да се състезават като самостоятелни неутрални състезатели в стеснен брой класове лодки на идното Световно състезание.

Допустимостта на спортистите ще се дефинира от редица критерии, в това число инспекции на биографични данни, с цел да се подсигурява, че те не са съпричастни към военните дейности в Украйна, както и при засилен антидопингов надзор ", се споделя в изказване на федерацията.

Спортистите ще бъдат позволени до надпреварите на правилото на " безспорна индиферентност ", в това число без флагове, химн, екипи и емблеми. Тези, които са свързани с военните или които обществено са подкрепили специфична военна интервенция, ще бъдат изключени от шампионатите.

Руските и беларуски спортисти ще могат да вземат участие на Световното състезание по гребане в Белград (Сърбия), на Световното състезание по гребане за младежи в Пловдив (България), на Световното състезание по гребане до 19 години в Париж (Франция) и на Световното състезание по крайбрежно гребане в Барлета (Италия).
 С четвърто и седмо място за България приключи Световното състезание по гребане в Пловдив
С четвърто и седмо място за България приключи Световното състезание по гребане в Пловдив

Двойката ни без кърмчия Иван Янкулов и Цветомир Малинов се сбори крепко за бронзовия орден, само че не съумя до го изтръгне от греблата на канадската лодка

На 2 март 2022 година Световното гребане реши да в профил съветските и беларуски спортисти от присъединяване в интернационалните шампионати, следвайки рекомендацията на Международния олимпийски комитет (МОК) заради обстановката към Русия и Украйна.

Световното състезание по гребане ще се организира в Белград от 3 до 10 септември и ще бъде подготовка за Олимпийските игри в Париж през 2024 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР