Изпълнителният директор на Ювентус Маурицио Сканавино беше категоричен, че наставникът

...
Изпълнителният директор на Ювентус Маурицио Сканавино беше категоричен, че наставникът
Коментари Харесай

Шеф в Юве потвърди, че Алегри остава

Изпълнителният шеф на Ювентус Маурицио Сканавино беше безапелационен, че наставникът на отбора Масимилиано Алегри ще продължи да води отбора и през идващия сезон, с което дефинитивно разсея слуховете за разлъка сред двете страни поради втората поредна акция без трофей за “бианконерите ”.

“Алегри в никакъв случай не е бил тематика на разискване. Има цялостно съглашение по всички бъдещи сюжети, без значение дали става въпрос за трансферния пазар, организационна работа или спортно-техническа такава. С треньора постоянно сме имали срещи и диалози на всекидневна база. През последните няколко месеца преминахме дружно през тази стихия и в някои връзки нашата връзка бързо беше подсилена. Да, имало е и моменти на борба и даже напрежение, само че постоянно с градивен критицизъм и самокритицизъм, и то с концепцията постоянно да е за положителното на Ювентус.

Не бива да забравяме за обстановката и за бурята, която преживяхме. Вземайки поради всички неща, имам вяра, че в последна сметка се справихме добре, даже на терена, където завоювахме третото място в шампионата и полуфинали за Купата на Италия и в Лига Европа. Разбираме недоволството на почитателите, които също претърпяха прочувствени катаклизми през този интервал. Определено Ювентус излиза от стадий на изключителни триумфи, тъй че обстановки като тази не помогнаха на тифозите да изпитат нормалното удовлетворение.

Трябва да останем крепко стъпили на земята, поставяйки избрани опорни точки. Приключихме с делата в Италия, а Алегри е подобаващият човек, който даде неизменност на спортно равнище. Въпреки това има аспекти, които към момента би трябвало да бъдат позволени като да вземем за пример финансовия. Искаме да стартираме изначало със примирение, отдаденост и самокритицизъм, с цел да се сложим в позиция, в която допустимо най-скоро да сме конкурентоспособни както на терена, по този начин и отвън него ”, разяснява Сканавино пред “Скай Спорт Италия ”.

Шефът на “Старата госпожа ” също по този начин отхвърли да разяснява информациите за договаряния с шефа на Наполи Кристиано Джунтоли и с халфа Адриен Рабио, чийто контракт с Юве изтича в края на този месец. Той също по този начин беше безапелационен, че няма нищо общо сред следствието на УЕФА против клуба и напускането на торинския гранд от плана за Суперлигата.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР