Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов заяви пред DIEMA

...
Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов заяви пред DIEMA
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 разясни за ситуацията и отменения мач срещу ЦСКА

Изпълнителният шеф на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов съобщи пред DIEMA SPORT, че " алените " не са имали избор и е трябвало срещата против ЦСКА да бъде отсрочена поради огромния брой инфектирани с COVID-19 в отбора.

„ В понеделник ние входирахме писмо, че имаме 11 футболисти с позитивни резултати за Коронавирус. НА идващия ден беше анулиран мача против Локомотив Пловдив и ние чакахме да бъде анулиран и мачът ни с ЦСКА, защото нищо не се трансформира в карантината на футболистите, които бяха запасани в документа. За страдание, в сряда вечерта, получихме отвод това да се случи от спортно-техническата комисия и ние се обърнахме в днешния ден към Апелативната комисия, с вярата, че ще преразгледат решението. Досега шест, седем тима се възползваха от това предписание и трябваше да има феърплей. За страдание, Апелативната комисия също се изрече в отрицателен аспект и за нас оставаше или да се вършат обстановки, които нямаше да са добре за българския футбол или да пишем, че желаеме да се отсрочи срещата, защото нямаме нужния брой футболисти “.

„ Причината не мога да я намеря. През цялото време, от понеделник, водим дейна преписка с БФС. Предложихме наша стратегия, която да удовлетвори всичките наредби и правила на БФС. За страдание, тя не беше призната. Изпратихме писмо до Българската професионална футболна лига с молба да се пусне питане до тимовете от първата шестица дали са съгласни с измененията, само че и това питане не беше позволено до клубовете. Това решение потъпква феърплея и равнопоставеността сред тимовете, тъй като, както ние може да се каже, че сме ощетени, по този начин и ощетен е тимът на Локомотив Пловдив. До огромна степен ощетен е и тимът на Арда, който има край за Купата на България и ще има един мач повече. Според мен имаше опция да се изиграе тази среща и ние имаме голямо предпочитание, тъй като това е дуел с огромен прочувствен заряд, дълго чакана среща за всички почитатели в България. Голяма опция за израстване на младите ни футболисти. Това щеше да е същински празник да го организираме, само че щеше да е нервозен празник “.

„ Не съм виждал такова решене да разделя постоянен сезон от плейофи. Споменаваше се, че няма въпросни дати. Ние представихме подобен вид. Говореше се, че ще бъде ощетен българският народен тим. Според проекта ставаше дума за един ден. Баражът за Лига на конференциите да бъде изигран на 28, а не на 26 май “.

„ Възможността да изведем 11 футболисти от първия обор я нямаше. Освен 11-те футболисти има още четири или пет, които имат симтпоми. Тестовете им не дават позитивни резултати, ние ги тестваме всеки ден. Отделно, в треньорското управление имаме трима чиновници, които са под карантина. Имахме един огромен взрив в края на предходната и началото на тази седмица “.

„ У нас има мъка от това, което се случи. Правилото не е до край конкретизирано и може би е трябвало да бъде дефинирано по различен метод. От друга страна, отсрочва ни се мача с Локомотив Пловдив. Ние не сме променяли нашите документи, които сме входирали, а три дни по-късно не ни са дава право да играем против тима на ЦСКА “.

„ Още от понеделник ни е сме в преписка с БФС. Те знаеха за проблемите и, че се задълбочават. Надявам се да подходят рационално и ще схванат, че такава среща нямаше по какъв начин да има. Постъпихме извънредно правилно, като декларирахме, че не можем да организираме сходна среща. Ще имаме усложнения със спортната форма. Мачът с Арда е на 12 май, а на 11 май изтича карантината на шестима футболисти. Ще има преквалифициране на дадени позиции. Поне крайният резултат ще бъде решен на „ зеления килим “, а не по длъжностен път “.

„ Ще играем най-вече с млади футболисти. Това е пътят да създадем един мощен тим, артикул, който да бъде харесван от хората и да се борим с най-хубавите тимове “.

Накрая Гьонов разяснява и промяната на формата в efbet Лига от идващия сезон:

„ Форматът беше забавен тази година. Сами виждате каква е битката за изпадне, за седмото място, в първата шестица. Поради тази причина този формат ни харесва, няма благоприятни условия за манипулиране на резултати, което е най-важното за българския футбол. Докато един формат с 16 тима би дало сходни предпоставки. Затова твърдо считаме, че това е верният формат “, приключи Гьонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР