Изпълнителният директор на Центъра за градсна мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев

...
Изпълнителният директор на Центъра за градсна мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев
Коментари Харесай

Пуснаха електронен билет за градския транспорт в София

Изпълнителният шеф на Центъра за градсна подвижност (ЦГМ) Димитър Дилчев показа нова електронна карта за еднократно пътешестване (билетче) в софийския градски превоз. От през днешния ден може да се закупи еднократен билет за пътешестване в метрото и надземния превоз.

" Услуга се пуска предварително, с цел да забележим по какъв начин ще бъде посрещната от столичани ", съобщи шефът на ЦГМ Димитър Дилчев по време на представянето на новото електронно билетче в София.

Билетът ще може да се употребява единствено в границите на деня. Така Столична община дава опция за облекчено пазаруване на билети. За задачата се употребява приложението: https://sofia.mpass.bg

Билетът е за еднократно пътешестване. След час и половина той към този момент няма да е деен. Ако пътуването не се реализира, билетът изгаря, заяви Дилев. Електронната система към този момент работи в някои свои съставни елементи. През май месец се чака да проработят още действия.

Има опция да се заплаща с банкови карти. Дилчев беше безапелационен, че перфораторът ще остане в историята. Системата ще бъде изплатена напълно в края на 2028 година. Относно закупуването на електронни дневни карти той заяви, че ще купуват към 500-600 карти на ден.

Дилчев осведоми, че регистрацията в https://sofia.mpass.bg е еднократна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР