Изпълнителният директор на Thyssenkrupp Хайнрих Хисингер (в средата) и председателят

...
Изпълнителният директор на Thyssenkrupp Хайнрих Хисингер (в средата) и председателят
Коментари Харесай

Бъдещето пред германския индустриален гигант Thyssenkrupp остава неясно

Изпълнителният шеф на Thyssenkrupp Хайнрих Хисингер (в средата) и ръководителят на борда на шефовете Улрих Ленер (най-отдясно) се отдръпват от служба

Притесненията за всеобщи съкращения на чиновници се ускоряват. Още по тематиката
Европейската металургия се консолидира

Tata Steel и ThyssenKrupp сплотиха бизнеса си на Стария континент след две години договаряния
15 юли 2018
Европейските металургични компании се възвръщат

След години криза секторът още веднъж бележи растеж
10 яну 2018
Инвеститорите в ThyssenKrupp са недоволни от бавното преструктуриране

Част от тактиката на компанията, призната през 2011 година, още не е изпълнена
20 дек 2017
Thyssenkrupp и Tata Steel сплотяват европейския си бизнес

Новата компания ще бъде втора по величина в металургичния бранш след ArcelorMittal
20 сеп 2017 Ситуацията в немския промишлен колос Thyssenkrupp наподобява като цялостен безпорядък. През последните 10 дни двама шефове напуснаха компанията поради противоречие с някои дейности към сливането с индийския конгломерат Tata Steel, обобщава Deutsche Welle.

Спорът в компанията

Преди две седмици Thyssenkrupp удостовери дъгоочакваното обединение с Tata Steel, чиято цел е да се сътвори вторият максимален производител на стомана в Европа. Въпреки това несъгласните по отношение на метода на преструктуриране на немската група набраха мощ. Изпълнителният шеф на Thyssenkrupp Хайнрих Хисингер напусна преди седмица, а в понеделник ръководителят на борда на шефовете на компанията Улрих Ленер предприе същите дейности.

Хаосът в управлението отключи страхове за всеобщи съкращения на работни места в конгломерата, който създава разнообразни индустриални артикули от елементи за коли до асансьори.

Ленeр се аргументира, че напуща компанията, с цел да се сътвори опция за фундаментална полемика с акционерите. " Разделянето на компанията и съкращаването на работна мощ не е алтернатива ", съобщи изрично Ленeр.

Спорът в Thyssenkrupp е дали в този момент компанията е разграничена на обособени дивизии и какъв брой чиновници ще бъдат освободени при подобен тип преструктуриране.

Натиск от акционери

След като договорката с Tata беше оповестена в края на юни, шефовете оповестиха, че чакат тя да докара до свиването на годишните разноски с 500 млн. евро, като това ще бъде придружено от съкращаването на 4 хиляди чиновници. Една от главните цели на сливането е да се сътвори взаимно сдружение, което да се конкурира сполучливо на пазара на стомана, защото сега той се пренасища с евтина стомана от китайски компании.

Освен това няколко акционера в Thyssenkrupp като шведската капиталова компания Cevian и американския хедж фонд Elliott усилиха каузи си в групата, защото упорстват да се извърши сливането непременно. От друга страна, Хесингер и Ленер желаят да се резервира актуалната конструкция на компанията.

В началото на юли Ленер разяснява, че Cevian и Elliott упорстват за осъществяването на техния проект за преструктуриране " с способи, които могат да бъдат разказани като психически тероризъм ". На противоположната позиция на Cevian и Elliott застава Alfried Krupp Foundation, която има 21% в компанията. Cevian и Elliott имат взаимно 20% от акциите в Thyssenkrupp, като имат обща визия за бъдещето на индустриалния колос.

През финансовата 2017 година Thyssenkrupp генерира приходи за 41.5 милиарда евро, като сега разполага със 159 хиляди чиновници. Притесненията на министъра на труда в Германия Хубертус Хайл

Германският министър по труда Хубертус Хайл сподели, че е угрижен за обстановката в Thyssenkrupp поради напускането на водещи фигури от компанията след напън от акционерите при разногласието за преструктурирането. Хайл изясни, че от министерството наблюдават обстановката деликатно и терзанията им нарастват. Той упорства компанията да резервира цялостния си тип и да бъдат непокътнати работните места в нея. Според него всички наранени страни би трябвало да си сътрудничат за превръщането на Thyssenkrupp във водеща компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР