Изпълнителният директор на Теленор България Оле Бьорн Шилстед ["Теленор България"]

...
Изпълнителният директор на Теленор България Оле Бьорн Шилстед ["Теленор България"]
Коментари Харесай

"Теленор" отчита лек ръст на приходите и печалбата

Изпълнителният шеф на " Теленор България " Оле Бьорн Шилстед

[ "Теленор България "]

Едрият бизнес е повишил единствено с 2% сумата на активите през 2016 година

Високите такси изчезват, само че има и изключения, които е добре да се знаят, както и други значими неща

Най-многобройна е конкуренцията в малкия екран и при закрепения интернет

От 1 август той ще наследи като основен изпълнителен шеф Майкъл Фоли, който поема бизнеса на норвежката група в Бангладеш

Постъпленията от клиент не престават да се усилват и съвсем доближават 13 лева на месец

Норвежката компания е алармирала Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за стопански закононарушения в " Глобул " по времето на гръцкия притежател

Мобилният оператор " Теленор " резервира наклонността от предходните няколко тримесечия и за следващ път регистрира усъвършенстване на финансовите си резултати, въпреки и минимално. На фона на подобряващите се доходи и облага броят на клиентите на телекома продължава да понижава. От компанията изясняват понижението най-много със свиването на предплатените им услуги, което се случва към този момент няколко тримесечия. Но пък приходът от клиент се качва мощно за година.

Минимална смяна

През второто тримесечие на 2017 година приходите на телекома са се нараснали на годишна база с 1.24% до 163 млн. лева Повишението се дължи напълно на повишените доходи от други - немобилни, услуги, излиза наяве от финансовите доклади на българската компания и на норвежката й майка. Като образец е дадена потребителската техника, т.е. евентуално смарт телефони. Постъпленията от абонаментни такси и трафик, взаимна съгласуваност и други мобилни услуги на процедура остават непроменени по отношение на година по-рано.

" Приходите от мобилни абонаменти и трафик остават постоянни, като растежът на абонаментните пакети компенсира изцяло спада при предплатените услуги ", показват от норвежкия притежател на българския оператор Telenor. " Теленор " е единственият от трите огромни оператора в България, който разчита главно на приходите си от мобилни услуги.

Увеличението на облагата преди налози, лихви и амортизации (EBITDA) също е непретенциозно – с 1.61% до 63 млн. лева, като се дължи най-вече на усъвършенстване на разноските, излиза наяве от доклада на Telenor.

Като цяло данните демонстрират известно закъснение на резултатите от бизнеса в България по отношение на регистрираното през предходното тримесечие (виж таблицата).

" В България продължаваме да се фокусираме върху спомагателните продажби на артикули и услуги за съществуващите ни клиенти посредством насочени към даването на по-висока стойност оферти, като извличаме и изгодите от 4G мрежата ни ", показват от Telenor във финансовия си доклад за тримесечието.

Именно развиването на 4G мрежата е и главното перо, по което се насочват финансовите разноски на норвежкия телеком в България, въпреки и в номинално изражение размерът им да понижава и на тримесечна, и на годишна база – за интервала април - юни вложенията в страната са на стойност 11 млн. лева Към края на полугодието покритието на локалното население с 4G доближава 89%, регистрират от сдружението.

По-малко клиенти

За обсъждания регистриран интервал броят на мобилните абонаменти е намалял с 91 хиляди " Това се дължи основно на резултатите от наложителната регистрация на потребителите на предплатени услуги през второто тримесечие ", показват от компанията майка. Така към края на тримесечието абонаментната база е с 8% по-ниска спрямо интервала април - юни 2016 година

Въпреки свиването в броя на клиентите от българския оператор регистрират по-високи междинни доходи от консуматор (ARPU) – за второто тримесечие цената на индикатора е 13.5 лева спрямо 12.6 лева година по-рано.

Представянето на групата

На равнище група за миналите три месеца също е регистрирано усъвършенстване на резултатите – приходите нарастват с 1.76% до 31.5 милиарда норвежки крони, а облагата пред налози, лихви и амортизации се покачва с 11.8% до 12.7 милиарда крони.

За мощното показване способстват както устойчивите резултати от активността на родния норвежки пазар, по този начин и мощният растеж на бизнеса в Бангладеш и завръщането към напредък в Тайланд, отбелязва президентът и основен изпълнителен шеф на Telenor Group Сигве Бреке.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР