Изпълнителният директор на Левски Павел Колев отново заяви, че бюджетът

...
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев отново заяви, че бюджетът
Коментари Харесай

Задава ли се финансова криза в Левски? Отговорът на Павел Колев

Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев още веднъж съобщи, че бюджетът на сините е бил сред 1,5 и 2 млн. лв. на месец, а в този момент той ще бъде сведен. Това ще се отрази на ремонтите по базата, на заплатите в ДЮШ и първия тим и на задачите на клуба.

"Спокоен съм. Аз работя по организацията. На 15-ти имаме мач, групирам сътрудниците на оперативка. До колкото знам, тимът е спокоен. Говоря с тях. Мисля, че всичко е наред. Няма запор на сметките на Левски. Работим си обикновено. Това е доста елементарно проверимо. Всеки, който има потребност от информация за Левски, може да се обърне непосредствено към мен. Когато имам какво да кажа, ще го кажа. Сега сега неяснотата е прекомерно огромна, с цел да се обръщам към хората. И аз желая информация, единствено че нямам. Важните заплащания ги направихме предходната седмица, в петък (31 януари). Платихме на Национална агенция за приходите по съглашението за разсрочване на отговорностите и платихме тази присъда от КАС. Мисля, че друго незабавно няма. Има организационни разноски - наем на стадион "Васил Левски ", ток, парно, вода ", съобщи Колев пред btv.

Той сподели, че не е бил сюрпризиран от дейностите на компанията "Главболгарстой ", която построи Сектор "А " на стадион "Георги Аспарухов ", а през миналата седмица заведе иск против клуба за дължими малко под 3 млн. лв..

"Разбрах няколко дни по-рано, тъй като техен представител се срещна с мен и ми изясни каква е обстановката. Не мисля, че е неточно. До колкото знам са притиснати от изтичаща отминалост. Нямаха различен избор. Не мога да разясня дали ще се съдим, защото диалозите не са водени от мен, а и анализът на отговорностите не е юридически от мен ", сподели Колев.

Изпълнителният шеф на Левски съобщи, че не е имал контакт с финансовия покровител на отбора Васил Божков и формалния притежател Георги Попов.

"Дали аз ще работя или не, е най-маловажно. Има други по-важни въпроси, на които би трябвало да получим отговори. Не си върша равносметка. Казвам го от позиция на това, че кой тъкмо оперативно управлява клуба не е значимо. Важно е дали има заложена стратегическа цел, посока и дали този, който управлява, има компетенцията да управлява кораба в тази посока. Съвършено спокоен съм. Имаме си задоволително всекидневни задания, които да гоним. Нямаме време да изпадаме в някакви тежки безпокойства.

Неяснотиите са доста, въпросите, свързани с близкото и далечното бъдеще са доста. В последна сметка не са въпроси, на които ние може да дадем отговори. В последна сметка би трябвало да изчакаме и да забележим какво ще се случи. В момента нямам с никого контакт. Говоря си с прокуриста Таня Христова, която дружно с мен управлява активността на клуба. Действам си на оперативно равнище ", безапелационен е той.

"Няколко пъти споделих, че бюджетът на Левски сега е сред 1,5 млн. и 2 млн. на месец. 1,5 млн. е санитарният най-малко. Понеже чувам доста мнения дали това е доста или малко... Бюджетът зависи от визията, от това, която търсиш, от задачите, от тактиката. Ако имаш опция да си позволиш тези цели, би трябвало да си подготвен и на по-висок бюджет. Когато нямаш бюджет, променяш задачите. От тази позиция, ние сме гъвкави. Предполагам и хората, които ще ръководят Левски.

Когато финансовите благоприятни условия са други, задачите са разнообразни. Няма да се влага толкоз в базата, няма да се заплащат толкоз високи заплати в администрация, детско-юношеска школа и първи тим. Всички тези неща, които можехме да си позволим като поправки, ще отпаднат. Не е необходимо да платим 2 млн. Просто в един миг би трябвало да платим заплати на играчите, което е най-голямото перо. Надявам се дотогава всичко да е ясно ", добави Колев.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР