Изпълнителният директор на Национална агенция за приходите /НАП/ Румен Спецов

...
Изпълнителният директор на Национална агенция за приходите /НАП/ Румен Спецов
Коментари Харесай

НАП и СЕМ с меморандум за рекламата на хазарт

Изпълнителният шеф на Национална организация за приходите /НАП/ Румен Спецов и Соня Момчилова, ръководител на Съвета за електронни медии /СЕМ/,  подписаха Меморандум за съдействие в региона на рекламата на хазартни игри. Документът влиза в действие от през днешния ден и е неопределен.

Необходимостта от съдействие сред двете институции е резултат от поетите през август 2020 година от Национална агенция за приходите пълномощия за реализиране на контрол в региона на
хазарта и обвързваните с него действия. Нарастващият брой търговски реклами в медиите и в платформи за шерване на видеоклипове, популяризиращи хазартната активност, будят паника от основаването на хазартна взаимозависимост у действителните и евентуални участници в хазартни игри и изключително в така наречен „ уязвими лица “.

Това дефинира нуждата от съдействието и продан на информация сред Национална агенция за приходите и Съвет за електронни медии, с оглед спазването на Закона за
хазарта, в частта „ реклама на хазартни игри “. Сътрудничеството цели взаимна работа по повод рекламата в аудио- и аудио-визуалните медийни услуги и платформи за шерване на видеоклипове, върху които Съвет за електронни медии реализира контрол по Закона за радиото и малкия екран.

Регулаторният орган и Национална агенция за приходите ще наблюдават и разпознават отрицателни практики и опасности, свързани с медийното отразяване на
хазартни действия. В Меморандума е записано, че двете страни ще провеждат и вземат участие в обществени събития – взаимни конференции, кръгли маси, дискусионни конгреси и други, свързани с комерсиалното слово за хазарта и хазартните действия.

„ Водени от публичната значителност на явлението „
хазарт “ и грижата за здравето на сънародниците ни, Национална организация за приходите и Съвет за електронни медии се споразумяха също да обменят експертна помощ, в това число да създават взаимни документи, в това число оферти за промени в законодателство, за недопускане на нарушавания от страна на уредниците на хазартни игри и онлайн залагания, които са длъжни да съблюдават ясни правила “, разяснява във връзка на подписването на Меморандума за съдействие изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР