Изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг планира големи съкращения в

...
Изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг планира големи съкращения в
Коментари Харесай

Meta започва големи съкращения

Изпълнителният шеф на Meta Марк Зукърбърг възнамерява огромни съкращения в софтуерния колос, заяви Wall Street Journal. Според отчет, който CNN цитира, Зукърбърг е споделил на ръководителите на компанията майка на Фейсбук (FB), че той е виновен за съкращенията на работни места, откакто неговият несъразмерен оптимизъм за растежа е довел до прекалено наемане.

Смята се, че идните съкращения на работни места евентуално ще обиден хиляди чиновници и ще отбележат първото фрапантно понижаване на броя на чиновниците в историята на компанията.
-->
Meta има повече от 87 000 чиновници към септември съгласно декларация на Комисията за скъпи бумаги и тържища, което съставлява нарастване от 28% по отношение на миналата година, диря като личният състав се усили по време на пандемията, до момента в който бизнесът процъфтяваше.

Съвсем неотдавна главният бизнес на компанията беше мощно обиден от бързо възходящата конкуренция от съперници като TikTok, както и от скорошни промени от Apple (AAPL), свързани с насочването на реклами. Страховете от задаваща се криза също накараха рекламодателите да затегнат коланите. След като се похвали с пазарна капитализация от над 1 трилион $ предходната година, Meta в този момент се прави оценка на към 250 милиарда $.

Междувременно компанията също по този начин харчи милиарди за бъдеща версия на интернет, наречена метавселена, която евентуално остава след години. В края на предишния месец Meta регистрира втория си тримесечен спад на приходите от излизането си на борсата и заяви, че облагата й е по-малко от половината от сумата, която е направила през същия интервал на миналата година.

Тези съкращения в Meta идват, когато други софтуерни компании оповестиха също огромни съкращения на работни места. Миналата седмица компанията за споделено пътешестване Lyft заяви, че редуцира 13% от чиновниците си, а компанията за обработка на заплащания Stripe сподели, че редуцира 14% от личния състав си. Същия ден колосът за електронна търговия Amazon (AMZN) съобщи, че вкарва пауза при корпоративното наемане.

Също предходната седмица Twitter разгласи огромни съкращения на работни места в компанията, откакто Илон Мъск пое кормилото след придобиването на компанията за 44 милиарда $, което изискваше вдишване на забележителен дълг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР