Изпълнителният директор на Левски Павел Колев взе отношение по казуса

...
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев взе отношение по казуса
Коментари Харесай

Павел Колев: Любителите на черното тото с голям вой срещу сегашния формат на първенството

Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев взе отношение по проблема с формата на българското футболно шампионата, като употребява профила си в обществената мрежа „ Фейсбук “.

Наскоро към този момент „ сините “ към този момент показаха позицията си, че са срещу увеличението на групата на 16 тима, само че биха се съгласили, в случай че се играят и плейофи.

Ето какво написа Павел Колев във „ Фейсбук “:

Накратко по въпроса за формАта на шампионата в България - от годишния отчет на УЕФА (виж по-долу) излиза наяве, че от ден на ден европейски страни вкарват система с плейофи.

Това се прави по ред аргументи, само че основните са две:

1. Да се отсрочи развръзката в битката за основните позиции в класирането (титла, визи за евротурнирите и изпадащи) колкото се може повече във времето.

2. Да се усили коефициентът на тежест на всеки мач от шампионата по отношение на крайното класиране (това, с цел да го схванеш, се изисква някакъв хигиеничен най-малко на IQ, само че простичко мога да го обясня по този начин: уреждането на мачове се свежда до най-малко, тъй като съвсем няма тимове, които да играят за нищо още след първата половина на първенството).
 Павел Колев: Любителите на черното тото с огромен писък против настоящия формат на шампионата
Оттук и огромният писък на феновете на черното тото против настоящия формат, доста по-добре е да има повече тимове с еднакъв сезон (без плейофи), в който още след 10-ия кръг ще има една група от 5-6 тима, които нито могат да се класират за Европа, нито да изпаднат.

Познайте какво ще се случи тогава? Също по този начин, някой(и) би трябвало незабавно да бъдат избавени от изпадане този сезон, само че това не постанова смяна на формата, а единствено увеличение на тимовете в групата, което в изискванията на пандемия и пагубно финансово положение на клубния ни футбол, може да се направи без проблем (Турция и Сърбия го направиха през лятото на 2020 г.)

Друг е въпросът какъв ще е резултатът и по какъв начин тези тимове ще устоят финансово, както и дали всички ще дават отговор на лицензионните критерии (тук сме я докарали до такава степен, че на някои места топлата вода в съблекалнята за посетители е наслада, а мухълът по стените е част от локалния колорит).
 Павел Колев: Любителите на черното тото с огромен писък против настоящия формат на шампионата
Само през 2018 година още 4 европейски страни са въвели система с плейофи - Гърция, Финландия, Армения и Гибралтар. И последно - формАтът на шампионата няма нищо общо с броя на тимовете, които ще вземат участие в него.

Броят на тимовете зависи от визията за развиването на футбола в съответната страна, икономическото ѝ положение, футболната инфраструктура и дали задачата е да се прави някакъв логичен бизнес артикул, или да се имитира активност посредством интензивно чесане на пети и подмолно въртене на броеници.
 Павел Колев: Любителите на черното тото с огромен писък против настоящия формат на шампионата

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР