Изпълнителният директор на Левски Павел Колев представи новия спортен директор

...
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев представи новия спортен директор
Коментари Харесай

Ивайло Петков: Още един или двама футболисти ще бъдат привлечени в Левски

Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев показа новия състезателен шеф Ивайло Петков, който се появява за първи път пред медиите, откакто постъпи на работа на " Герена ". Назначението му не беше признато добре от някои почитатели на " сините ".

" Не съм играл в Левски, само че съм експерт. И в Дунав не съм играл, само че и там работих две години. Аз имах два престоя като състезател на Литекс, само като футболист, до там завършват връзките ми с Литекс. Четох много неща, кой бил ядосан... Бил съм състезател на Литекс, не съм бил издирван там, не съм работил по-късно в Литекс. В Левски съм да работя, тъй като съм експерт, виждам огромна вероятност в този тим и желая да се върне там, където му е мястото ", съобщи Петков по отношение на нападките на някои почитатели против него.

" Продажбата на Давиде Мариани? Отборът разчита на колектива. Миналата година не е имало подобен интерес към него. В Левски не би трябвало да има звезди, а мощен колектив. Сега Мариани бе продаден за много сериозна сума за България. Търси се футболист на неговия пост, само че не непременно. Не желаеме да взимаме звезда, а футболист, който ще се впише в колектива и ще помогне за развиването на клуба ", разяснява спортният шеф.

" Както знаете, аз работих като футболен управител. Трябваше да ми бъде преустановен договорът преди публично да заема длъжността си в Левски. Не давах конференции и изявленията, тъй като беше, а и още е интервал за прехвърляния. Един или двама футболисти още би трябвало да бъдат привлечени, с цел да засилим конкуренцията. Ще ни би трябвало време, с цел да сглобим мощен тим. Вече се вижда, че Левски има друг образ ", добави Петков.

" Смятам, че в един съвременен и огромен глуб позицията състезателен шеф е изцяло наложителна. Тази позиция изисква голям работен потенциал. Под работен потенциал имам поради, че той би трябвало да може да гледа футболисти, както и да работи в офис. Понякога повече от 16-17 часа дневно. Намерих съидейник в негово лице. Прекарваме доста постоянно дните и вечерите с Ивайло Петков в офисите. Работата е доста тежка. За мен е доста по-лесно да мисля единствено за развиването на футболния клуб. Направиха се много съществени промени в школата, само че най-важното, което се случва, е вложенията в инфраструктурата. Нещата се движат в вярна посока ", съобщи Павел Колев.

" Аз се усещам доста спокоен, откакто Ивайло Петков пристигна в клуба. Смятам, че той ще се развива дружно с Левски, а това е значимо. Най-много ми харесва, че мислим в една посока за трансферната политика на клуба. В последните 10 години Левски е взел близо 200 футболисти, а от тях единствено 7 са си тръгнали с трансферна сума. Това изяснява значително и положението, в което заварихме тима. Не очаквайте от мен да приказвам всяка седмица. Не ми е такава функционалността. Смятам, че е работа на Ивайло Петков да разяснява представянето на тима след всеки мач, в случай че реши да го прави. ", разяснява още шефът на " сините ".

" Разговарям непрестанно с господин Божков и господин Попов. Те не са давали оценки на спортно-техническата част в тима. Имаме цялостната поддръжка от тяхна страна. Имаме уверението, че проектите са дълготрайни ", съобщи Колев. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР