Изпълнителният директор на компанията Тидяне Тиам е категоричен, че стратегията

...
Изпълнителният директор на компанията Тидяне Тиам е категоричен, че стратегията
Коментари Харесай

Credit Suisse увеличава печалбата с 57% през тримесечието

Изпълнителният шеф на компанията Тидяне Тиам е безапелационен, че тактиката за преструктуриране ще бъде приключена сполучливо

Въпреки усъвършенстваните резултати компанията остава зад главния си съперник - UBS. Още по тематиката
Най-големите капиталови банки в Европа усилват личния състав си за пръв път от 2015 година

UBS, Credit Suisse, Deutsche Bank и Barclays са наемали повече личен състав поради по-добрите условия за бизнес
28 фев 2018
Credit Suisse регистрира чиста загуба от 1 милиарда $

Основна причина за третата поредна година с негативен финансов резултат на швейцарската банка е данъчната промяна в Съединени американски щати
15 фев 2018
За година доларовите милионери по света са се нараснали с 2.3 млн. души, сочи Credit Suisse

Докладът за благосъстоянието на семействата разкрива тревожни прогнози за младите
14 ное 2017
Credit Suisse ще редуцира разноски за още 1 милиарда $ през 2018 година

Големите очаквания за Азия към момента не носят предстоящите резултати
7 дек 2016 Втората по величина банка в Швейцария Credit Suisse усилва облагата си с 57% до 1.1 милиарда швейцарски франка през първото тримесечие на 2018 година От финансовата компания разясняват, че наклонността ще продължи през тази година, като растежът се дължи най-вече на дивизиите в Швейцария, Австралия и Океания, написа Financial Times.

Ефектът от проекта за преструктуриране

Към момента Credit Suisse извършва финалната фаза от 3-годишната си тактика за преструктуриране. Изпълнителният шеф на банката Тидяне Тиам разяснява, че плануват признатият проект да бъде приключен през 2018 година Сред главните цели на тактиката са реформирането на поделението за ръководство на персонално благосъстояние и усилването на позициите на дивизиите за капиталово банкиране и търговия.

Резултатите от тримесечието надминават упованията на анализаторите и са най-хубавите под управлението на Тиам, който заема поста от 2015 година Амбицията на Тиам е подобрението на финансовите резултати на швейцарската група да продължи, с цел да завършат сполучливо проекта за преструктуриране. Той дефинира миналия интервал като положително начало.

Тиам изясни, че финансовите интервенции са генерирали към една пета от общата облага на групата, до момента в който преди признатата тактика за преструктуриране през 2015 година делът е бил 60%.

Въпреки сериозния растеж компанията не съумява да задмине главния си съперник - най-голямата банка в Швейцария UBS, която преди дни показа резултатите си за миналото тримесечие.

Как експертите разчитат резултатите

Киян Абухюсеин, анализатор в JPMorgan, разяснява, че резултатите са солидни и надминават упованията. Той предвижда, че предстоят промени, защото все още вложителите проучват деликатно усъвършенстваните финансови резултати на бизнеса с ръководство на персонално благосъстояние. Печалбата за миналото тримесечие на поделенията в Швейцария, Австралия и Океания, както и на интернационалното, бележи растеж от 269 млн. швейцарски франка по отношение на същия интервал от миналата година.

Всички дивизии на Credit Suisse с изключение на тези за капиталово банкиране и финансови пазари регистрират облага над упованията на експертите. Въпреки това Андреас Виндити, анализатор във Vontobel, насочи предизвестие към банката. Според него прогнозите са били занижени доста, защото финансовата компания работи трета поредна година на загуба.

Печалбата на поделенията за капиталово банкиране и финансови пазари се е намалила от 149 млн. швейцарски франка през първото тримесечие на 2017 година до 59 млн. швейцарски франка. Приходите са намалели с 13% на годишна база, а разноските са нарастнали с 4%.

Според управлението на Credit Suisse приходите са спаднали поради слаба интензивност на клиентите, което е довело и до спад на постъпленията от консултантски услуги с 21%. От друга страна, разноските са нарастнали поради осъществяването на тактиката за преструктуриране, настояват от банката.

Швейцарската група предвижда, че ще продължава да се възползва от растежа на международната стопанска система на развитите и разрастващите се пазари, в които оперира. USOI Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР