Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг смята, че финансовите резултати

...
Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг смята, че финансовите резултати
Коментари Харесай

Инвеститорите очакват да видят финансовия ефект от CA върху Facebook

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг счита, че финансовите резултати за миналото тримесечие ще са по отношение на упованията на компанията

Компанията трансформира бизнес модела си, с цел да ускори сигурността на потребителите Още по тематиката
Когато господин Зукърбърг отиде във Вашингтон

Рекламодателите и вложителите могат да са по-спокойни след разпита на създателя на Фейсбук пред Конгреса
13 апр 2018
Какво научихме от чуванията на Марк Зукърбърг в Конгреса

Данните на изпълнителния шеф на Фейсбук също са попаднали в ръцете на Cambridge Analytica
12 апр 2018
Марк Зукърбърг за втори ден пред Конгреса (видео)

Основателят на Фейсбук дава показания пред Комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите
11 апр 2018
Марк Зукърбърг стартира тридневното си " посещение " на американския Конгрес

Изпълнителният шеф на Фейсбук ще приказва пред политиците във Вашингтон във вторник и сряда
10 апр 2018
Фейсбук стопира достъпа до данни на трети страни (обновена)

Засега не е ясно по какъв начин това ще повлияе на рекламните доходи
2 апр 2018 Докато публичното внимание беше ориентирано към абсурда към Фейсбук и английската консултантска компания Cambridge Analytica за непозволено потребление на персонални данни на консуматори в обществената мрежа, изпълнителният шеф на софтуерния колос Марк Зукърбърг няколко пъти удостовери пред медиите, че обстановката не оказва влияние върху бизнеса им. На 25 април Фейсбук ще показва финансовите си резултати от първото тримесечие на 2018 година, като тогава ще стане ясно дали изказванията на Зукърбърг са правилни.

Случаят с потреблението на данни на повече от 50 млн. консуматори за политически цели от страна на Cambridge Analytica стана прочут в средата на март. Поради това Зукърбърг счита, че няма да има съществено въздействие върху финансовите резултати на Фейсбук от миналото тримесечие. Инвеститорите ще наблюдават за промени в равнището на доходи от реклами и на предлаганите услуги, като по този метод ще открият дали е оказан отрицателен резултат върху американската компания, написа MarketWatch.

Вариантите пред Фейсбук

Въпреки че Фейсбук не дава съответни данни за междинната стойност на приходите от реклама на 1000 импресии, компанията дава информация на вложителите по отношение на придвижването на цената на рекламите и смяната на продуктите през всяко тримесечие.

Когато обществената мрежа се обнови и усили предлаганите услуги, цената на рекламите спадна. В случай че търсенето на рекламодателите се намали поради подозрения в сигурността на данните, ще спадне и цената на рекламите или няма да нараства с бързи темпове.

През четвъртото тримесечие на 2017 година импресиите се усилиха с 4% и цената на рекламите набъбна с 43%, до момента в който през същия интервал от миналата година импресиите са се покачили с 49% и цената на рекламите е поскъпнала с 3%, означават от MarketWatch.

Очакванията на експертите

Анализаторите предвиждат, че през първото тримесечие на тази година цената на продажбите на Фейсбук ще доближи 11.41 милиарда $, като 10.11 милиарда $ ще са от мобилната платформа, демонстрират данни на FactSet. Специалистите чакат, че междинните доходи от консуматор през интервала ще са 5.35 $. Те означават, че постъпленията от потребителите в Съединени американски щати и Канада са доста по-високи – 26.76 $ е междинната стойност в двете страни, до момента в който в Европа е 8.86 $, а в Азия и Океания – 2.54 $.

След абсурда с приключването на данни Фейсбук извърши някои основни промени. Към момента трети страни са длъжни да получат в допълнение утвърждение, с цел да се снабдят с персонална информация на консуматори от платформата. Колин Себастиан, анализатор в компанията за финансови услуги Robert W. Baird, разяснява, че заради въвеждането на сходни промени в разпоредбите за прилагане е евентуално да е оказано въздействие върху някои приложения, които употребяват сходни услуги за достигането до по-голяма публика.

Зукърбърг разгласи, че тактиката на Фейсбук планува усилване на сигурността и сигурността на потребителите на обществената мрежа. Поради това групата възнамерява да разполага с 20 хиляди чиновници, които да дават отговор за подобряването на качеството в тези категории. През последните три месеца акциите на Фейсбук са поевтинели с 8.3%. FB Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР