Изпълнителният директор на Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA), Патрик

...
Изпълнителният директор на Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA), Патрик
Коментари Харесай

Boeing 737 Max проправя пътя си в Европа

Изпълнителният шеф на Европейската организация за авиационна сигурност (EASA), Патрик Кай, е уверен, че Boeing 737 Max към този момент е безвреден за осъществяване на полети. Това стана ясно от негов коментар за „ Би Би Си “.

По думите му, ръководената от него организация е прегледала летателния уред и е анализирала измененията в дизайна, направени от производителя. С това самолетът, който към този момент има зелена светлина за пътешестване в Бразилия и Съединени американски щати, си проправя пътя в Европа, като се чака позволение за връщане в употреба да бъде издадено в средата на януари.

Моделът 737 Max бе заземен през март 2019 година след две тежки произшествия, при които починаха общо 346 души. След втория случай в етиопската столица Адис Абеба, провокиран от недостатъци в софтуера за ръководство на полета, от EASA стартираха самостоятелен разбор на дизайна на лайнера.

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати към този момент среща рецензии за решението си да разреши на един на процедура повреден аероплан още веднъж да лети, само че съгласно Кай в бъдеще ще се работи друго. „ Това, което е несъмнено, е че са извлечени уроци, които ще провокират нови дейности от наша страна “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР