Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов обясни, че

...
Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов обясни, че
Коментари Харесай

US тецовете ще мислят 3 месеца за договорите си

Изпълнителният шеф на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов изясни, че има методология, която е утвърдена кардинално от Европейската комисия.

Инвестициите се правят оценка на каква стойност са, до каква степен са изплатени, предоставени на двете централи. Те си вършат личните разбори, поискали са належащо време, в което да проучват това и надлежно чакаме противоположна връзка от тях. Всичко зависи по кое време те ще са подготвени със личния разбор и до каква степен са допустими параметрите, които са им предоставени от нашите консултанти, сподели Иванов, представен от БНР.

Целта на прекратяването на договорите е тецовете да излязат на свободния пазар на сила.

Държавата към този момент съумя един път да контракти понижаване на цената на изкупуваната от тях сила. От това в НЕК влязоха към 100 млн. лева

От своя страна заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков съобщи, че резултатът от диалозите с американските централи би трябвало да е допустим за двете страни.

Много е значимо в положителни партньорски връзки, каквито сме имали с сътрудниците от американските централи, да се водят по един изкусен и стопански преференциален метод за двете страни тези договаряния, с цел да бъде реализиран консенсус и за двете страни и естествено най-хубавото за българските потребители, сподели Станков.

По думите му има заплаха договарянията да продължат с месеци.

В момента двете американски централи от комплекса “Марица Изток “ създават към 20 на 100 от потребявания ток в страната по данни на Централното диспечерско ръководство. Те имат преференциални цени при изкупуването на силата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР