Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

...
Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ е освободен от поста. Мотиви не се посочват

Изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) Христо Вълчанов е освободен от поста. Заповедта е издадена от министър-председателя Гълъб Донев. Предложението е пристигнало от министъра на земеделието Явор Гечев.

Мотиви за това решение не се показват.

Вълчанов изкара на поста тъкмо два месеца.

Сега отпред на БАБХ застава досегашният заместник-изпълнителен шеф на Агенцията Иван Шиков.

По-рано през днешния ден „ Продължаваме Промяната “ внесоха сигнал в ДАНС против организацията. Според партията заплашва националната сигурност поради фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

„ Продължаваме Промяната “ настояват, че БАБХ бездейства на границата. Нейни чиновници пречат на делото на страната против частната лаборатория на „ Капитан Андреево “ и съзнателно го саботират.

Бившият министър на нововъведенията Даниел Лорер сподели, че държавното управление „ Петков “ е почнало огромни промени. Те са били за да върне доверието в българските жители и в сътрудниците от Европейския съюз. Акцията на граничния пункт „ Капитан Андреево “ била основополагаща. Тя целяла да потвърди, че една от най-големите сухопътни граници в Европа може още веднъж да е сигурна.

Бившият заместник-министър на земеделието Иван Христанов изясни, че едно от най-важните каузи е изгубено, тъй като не е платена такса от 70 лева
Служителите на БАБХ саботирали делата.
Те не изпращали представители в съда, които да пазят ползите на страната. Христанов твърди, че самият той е бил заплашван.

„ Освен това в цялото нещо има един много трагичен подтекст – четирима души от БАБХ, извънредно квалифицирани адвокати, които работеха извънредно по случая, са уволнени. Ние сезираме ДАНС, че има предумисъл и това е във щета на страната и изгода на съответния оператор “, сподели още Христанов.

Във видеообръщение Кирил Петков сподели, че „ златната лаборатория “ на задкулисието, която години наред е прекарвала отровни плодове и зеленчуци в Европейския съюз, апелира своите каузи и желае да остане на границата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР