Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)

...
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)
Коментари Харесай

Национална конференция за креативните индустрии с международно участие „CreaTech Summit South-East Europe“

Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) към Министъра на нововъведенията и растежа, провежда Национална конференция за изобретателните промишлености с интернационално присъединяване под надпис " CreaTech Summit South-East Europe ", която ще се организира на 01.03.2023г., в Регионален център за модерни изкуства " Топлоцентрала ", гр. София, България. Основен сътрудник на ИАНМСП при организацията на проявата е Сдружение " КреаТех България ".

Културните и креативните промишлености (КТИ) играят значима роля в актуалното развиване на обществото и са в основата на креативната стопанска система. Базирани на интензивни познания и на самостоятелна креативност и гений, те генерират доста икономическо благосъстояние и спомагат за образуването на нашата еднаквост, просвета и полезности. Креативните промишлености, също по този начин са в челните редици на основаването и възприемането на  нововъведения и са източник на преливането им в други браншове на стопанската система, както и върху обществото като цяло.

Основната цел на " CreaTech Summit South-East Europe " е да се реализира оптимално необятен публичен спор и да се приготви основа за актуализиране на политиките и практиките за развиване на културните и креативните промишлености, съобразени с настоящите международни трендове и положителните практики. Събитието има за цел да притегли фокуса върху ролята и вероятностите на креативните браншове за развиването на стопанската система на България, както и да даде подиум за полемики на обособените заинтригувани страни

Специфичните цели на събитието са:
Стимулиране на шерването на познания и опит сред участници, специалисти и експерти от разнообразни области. Анализ на процеса на основаване и внедряване на нововъведения в културата, и проучване на предприемаческия развой в региона на КТИ; Насърчаване на работа в мрежа и спор сред участниците към проблеми и положителни практики от България и от Европа; Насърчаване на нови евентуални бизнес и институционални партньорства от страната и чужбина, посредством деен нетуъркинг.
Като главен резултат провеждането на конференцията се чака да способства за създаване и поддържане на дейно работеща екосистема " творци-бизнес-наука-държавно ръководство ”, сплотяваща познания, опит и запаси.

При проявен интерес, следва да бъде направена предварителна регистрация на адрес , на страницата на събитието в срок до 24 февруари 2023 година в това число.

Допълнителна информация може да бъде получена от Магдалена Маджурова, старши специалист в отдел " Международни изложения и конференции ",  тел. 02/ 940 79 70, email:  и госпожа Росица Асенова, основен специалист в отдел " Международни изложения и конференции ", ИАНМСП, тел. 02/ 940 79 80, email: .

Участието в събитието е гратис и се провежда по план № BG16RFOP002-2.052-0001 " Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия посредством осъществяване на търговски задачи, бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и двустранни срещи ", в осъществяване на активност 2 " Организиране в България на бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и други прояви за основаване на бизнес партньорства ”, финансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014–2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР