Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/

...
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на ИАНМСП, д-р Бойко Таков подписа споразумение за сътрудничество с Висшето училище по застраховане и финанси


Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия /ИАНМСП/ и Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси /ВУЗФ/ ще си партнират в научната и практическата активност за стимулиране на всички браншове в българската стопанска система. Това планува съглашение за съдействие, което подписаха в понеделник изпълнителният шеф на ИАНМСП Бойко Таков и Апостол Апостолов, ръководител на Настоятелството и президент на ВУЗФ.

Документът планува осъществяване на взаимни начинания, свързани с поощряване на предприемачеството (семинари, тренинги, образования и др.); продан на икономическа и бизнес информация, експертиза, опит и положителни практики; реализиране на изследвания, разбори и проучвания от съвместен интерес.

Двете организации ще създават и осъществят взаимни планове в поддръжка на предприемачеството, финансирани по стратегии на Европейски Съюз или по други донорски стратегии. За тази цел ИАНМСП се ангажира с даване на профилирана информация, по отношение на оперативните, национални и други донорски стратегии и фондове и с поддръжка за към този момент съществуващи начинания на двете страни.

От ВУЗФ поеха ангажимент за шерване на резултати от научни проучвания, осъществени във висшето образователно заведение, за присъединяване в конференции, семинари, тренинги и други мероприятия, инициирани от ИАНМСП; даване на мнения по плановете на нормативни документи в областта на обществените финанси, както и поддръжка за към този момент съществуващи начинания на двете страни.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР