Изпълнението на третия лъч на метрото се движи в график.

...
Изпълнението на третия лъч на метрото се движи в график.
Коментари Харесай

Третият лъч на метрото е готов на 56%

Изпълнението на третия лъч на метрото се движи в график. Това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова, която дружно с министъра на околната среда Нено Димов и министъра на превоза Ивайло Московски ревизираха осъществяването на строителството на третия лъч на метрото.

Фандъкова акцентира, че сега имаме прокопан от тунелопробивната машина близо 3 км. проход .
" Вече две години от началото на строителството на третата линия на метрото имаме осъществяване от 56%. Това, което видяхме през днешния ден, ни дава уверението, че се движи в график осъществяването на метрото. Очакваме до края на 2019 година да бъде пуснат първият стадий и това да подсигурява достъп посредством най-екологичен градски превоз ".
При инспекцията на метростанцията при бул. " Георги Софийски " столичният кмет уточни, че следи деликатно периодите за осъществяване.
От своя страна шефът на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев уточни, че се движат в график " плюс-минус " един месец. Очаква се с стартирането на третия лъч на метрото близо половин милион поданици и посетители на столицата да слязат от колите и да употребяват метрото.

Изпълнението на третия метродиаметър се осъществя на два стадия. Очаква се по него да се движат 20 особено създадени в Германия за задачата метровлака с оптималната скорост от 80 км. в час.

" Една от най-сложните за осъществяване е метростанцията при площад " Орлов мост " , уточни още Братоев.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи, че това е ед ин от огромните планове, който е директно обвързван с запазване на чистотата на атмосферния въздух . Транспортът е един от главните източници на фини прахови частици. Очаква се спестяването на 90 хиляди тона нездравословни излъчвания. Министър Димов уточни и че до края на първото полугодие ще може общините да аплайват по Оперативна програма " Околна среда " за финансиране за справяне със замърсяването от битовото отопление - другият огромен източник на фини прахови частици.

За построяването на столичното метро се разчита на средства по Оперативна програма " Транспорт ". Европейската безплатна финансова помощ е в размер на 390 млн. евро.

 8 от 12 км от трета линия на софийското метро към този момент са построени
8 от 12 км от трета линия на софийското метро към този момент са построени

Йорданка Фандъкова, министър Московски и шефът на " Метрополитен " направиха ревизия

Министър Московски съобщи, че е значимо запазването на кохезионната политика на Европейски Съюз. " Проектът е извънредно сполучлив. Физическото осъществяване върви в съвсем равни периоди с финансовото. Нямаме никакво терзание да продължим да финансираме този план и откровено се надявам жителите на София да осмислят изгодите от този план. "

Очаква се с построяването на третия метродиаметър да бъде построена връзка с метрото и за ползващите жп линиите София-Перник.

Наземното придвижване в сектора по бул. " Пенчо Славейков " и " Георги Софийски " ще бъде възобновено есента тази година.

 Все повече хора избират метрото, трамваите и тролейбусите
Все повече хора избират метрото, трамваите и тролейбусите

66 милиона пасажери в градския електротранспорт за юли, август и септември 2017 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР