Изпълнението на Договора за приятелство е задължение и на двете

...
Изпълнението на Договора за приятелство е задължение и на двете
Коментари Харесай

Заев прие позицията на София, решения са възможни

Изпълнението на Договора за другарство е обвързване и на двете страни. Убеден съм, че ще намерим решения с другарска България. Това сподели министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев, представен от БГНЕС.

“За мен като политик, осъзнавайки сензитивните тематики на Балканите, изцяло разбирам дебатите в България и Северна Македония във връзка с бунтовник като Гоце Делчев, който България също го счита за собствен. Вярвам, че са вероятни решения по всички въпроси. Още в понеделник ще имам среща с историческата комисия, която ще има среща на 15-ти този месец”, сподели още Заев.

"Изпълнението на съглашението е обвързване на двете страни и имам вяра, че ще продължим да намираме решения с другарска България ", съобщи македонският министър председател Зоран Заев, разяснявайки поддръжката на България за началото на договарянията за участие в Европейски Съюз, само че при избрани условия.

Той чака България да бъде един от най-лоялните последователи на решението за дата за договаряния за присъединение към Европейски Съюз и има вяра в решаването на всички въпроси посредством двустранен разговор и създаване на другарство. Наскоро той разгласи среща с българския си сътрудник Бойко Борисов, както и среща със смесената българо-македонска експертна комисия, която ще организира среща преди съвещание на Съвета на Европейски Съюз.

„ Ние сме в непрекъснат контакт с България, поздравявам решението за поддръжка, т.е. чакам България да бъде един от най-силните последователи на приемането на дата за начало на договарянията. Нормално е да чакаме, че споразуменията би трябвало да бъдат изпълнени и аз съм благополучен, че постигнахме добросъседско съглашение, което е огромна работа и значима крачка напред и за двете страни. Изпълнението на съглашението е обвързване и на двете страни и имам вяра, че ще продължим да намираме решения с другарска България “, сподели Заев.

Той уточни, че е реализирано съгласие във връзка с шест исторически фигури и четири глави, които са били изпълнени за две години. Той има вяра, че те ще продължат да намират решения посредством двустранен разговор с другарска България.

„ Тези дни ще имам контакти с доста политици и с моя другар Бойко Борисов. Нашите министри са в непрекъсната връзка. Очаквам България да бъде най-малко един от най-силните последователи на решението за датата на договарянията “, акцентира Заев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР