Изпадналият в изключително тежка финансова ситуация китайски имотен гигант Евъргранд

...
Изпадналият в изключително тежка финансова ситуация китайски имотен гигант Евъргранд
Коментари Харесай

Китайският имотен гигант Евъргранд Груп“ потъна с $300 милиарда дълг

Изпадналият в извънредно тежка финансова обстановка китайски заможен колос „ Евъргранд Груп ” възнамерява да разгласява проект за преструктуриране на офшорни задължения в сряда. Целта е да се подпише съглашение с кредиторите до края на месеца.

Това оповестиха показали на съда в Хонконг, съобщи Нова.

Инвеститор от група на притежатели на офшорни облигации съобщи след правосъдното съвещание, че е реализирано единодушие по оферти от „ Евъргранд Груп ” проекти за преструктуриране. Това е извънредно значим прогрес за изплащането на дълг от над 20 милиарда $, който компанията генерира единствено към тези офшорни кредитори. Общият ѝ дълг пък надвишава умопомрачителните 300 милиарда $.

Преструктурирането би трябвало да стартира от 1 октомври.

Някога компанията бе най-важният вложител в парцели в Китай, само че имотната рецесия в страната потопи компанията.

Тя, от своя страна, заплаши редица съпътстващи бизнеси и стопанската система на страната като цяло. „ Евъргранд Груп ” за първи път изпадна в несъблюдение по доларови облигации през декември 2021 година, откакто няколко следващи месеца не извършваше лихвени заплащания до в началото избраните крайни периоди. През последните месеци управляващите оповестиха голям брой ограничения за справяне с проблемите в бранша в Китай. Но вложителите предвиждат, че помощта ще бъде разпределена непропорционално и сред по-силните строители. Така изпадналите в затруднено състояние и техните кредитори ще би трябвало да преминат през дълъг и непрогледен развой на преструктуриране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР