Изпаднали в беда българи в чужбина лесно ще уведомяват родните

...
Изпаднали в беда българи в чужбина лесно ще уведомяват родните
Коментари Харесай

SOS сигнал от смартфона спасява българи зад граница

Изпаднали в неволя българи в чужбина елементарно ще уведомяват родните служби, че са изпаднали в неволя. Чрез SOS бутон от на Министерството на външните работи (МВнР) нашенците ще може да подадат GPS координатите си до чиновниците на ведомството и до посолството ни и най-близката консулска работа на страната ни.

Външно министерство стартира работа по основаването на в помощ на българите зад граница, оповестиха от ведомството.
свързани новини4565на 20.08.20184375на 02.11.2014
То ще дава в действително време информация за опасности при пътешестване в чужбина и ще оказва помощ за бърза връзка с Центъра за ръководство на рецесии в Министерство на външните работи на Република България. Предвидена е и функционалност за подаване на сигнал за помощ или евакуация на български жители, наранени от бедствия в чужбина.

Инициативата се осъществя в партньорство с Министерството на външните работи на Кралство Норвегия по план „ Доизграждане и съоръжение на центъра за ръководство на рецесии в Министерство на външните работи на Република България”, като ще се употребява дългогодишният норвежки опит в региона.

През идващите 21 месеца, по време на които ще се осъществя планът, са планувани и други взаимни действия с норвежката страна. Сред тях са семинари за продан на опит при ръководството и справяне с разнообразни рецесии, възстановяване на знанията за реакция в случаи на рецесии, незабавни обстановки, евакуации и други

Проектът „ Доизграждане и съоръжение на центъра за ръководство на рецесии в Министерство на външните работи на Република България” е финансиран от Фонда за двустранни връзки в границите на Норвежкия финансов механизъм (2014 – 2021 г.).
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР