Изостават във внедряването на машинно самообучение и изкуствен интелектГлавният медицински

...
Изостават във внедряването на машинно самообучение и изкуствен интелектГлавният медицински
Коментари Харесай

Здравните системи нямат достатъчно пари за технологии

Изостават във внедряването на машинно самообразование и изкуствен интелект

Главният медицински шеф на IBM Марк Дейвис твърди, че здравната система изостава софтуерно (снимка: Bloomberg TV Bulgaria)

Здравната система изостава във връзка с внедряването на актуалните технологии, съобщи основният медицински шеф на IBM Марк Дейвис в изявление за предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

„ Почти всички други промишлености употребяват доста машинно самообразование и изкуствен интелект, а опазването на здравето в доста аспекти изостава. Не можем да си позволим да бъдем последните организации, които се възползват от тази технология ”, сподели Дейвис.
още по тематиката
По неговите думи, лекарите и пациентите би трябвало да бъдат подкрепени във вземането на решения и да не губят толкоз време в култивиране на информация.

Медицинските лица би трябвало да имат повече опция да показват емпатия и да споделят с пациентите си – нещо, което един компютър не може да свърши, акцентира Дейвис.

„ В множеството здравни системи, а тази в Източна Европа не е по-различна, нямаме задоволително пари, нямаме задоволително вложения, нямаме задоволително лекари и сме изправени пред едно застаряващо население и възходящо търсене, произлизащо от разпространяването на някои дълготрайни положения ”, заключи Марк Дейвис.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР