„Изоставаме страхотно. Закъсват големите комплекси, а там са големите обеми

...
„Изоставаме страхотно. Закъсват големите комплекси, а там са големите обеми
Коментари Харесай

Доц. Румен Драганов: Трябва да спасим индустриалния туризам

„ Изоставаме ужасно. Закъсват огромните комплекси, а там са огромните размери и като туристи и като доходи “, уточни в предаването „ Тази заран “ доцент Румен Драганов – ръководител на Института за разбори и оценки в туризма, в разбор за идния летен сезон.

„ Имаме резистентен туризъм, само че би трябвало да спасим индустриалния туризъм “, означи той.

Според Полина Карастоянова – изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм, последната година е доста сложна и необикновена е и е рано да се дават оценки. По думите й прогнозата на Световната организация по туризъм е, че туристическата промишленост ще се върне на равнищата от 2019 година през 2025 година

„ Имаме повече украински, в сравнение с съветски туристи последните години. Миналата година имаме 50 000 от Русия и 200 000 от Украйна “, изясни доцент Румен Драганов за анулираните полети от Русия до края на май.

Според него няма маловажни пазари, само че би трябвало да ги степенуваме по това кой е по-напред във връзка с имунизацията. По този критерии съгласно него преди всичко е Израел, на второ Англия и по-късно Германия.

„ Миналата година имаше спад от 60% освен в България, усилието тази година е да понижим този спад до 30%. Гърция и Турция споделят, че имат карантинни хотели – нашият отговор би трябвало да бъде съразмерен “, счита доцент Драганов.

Според Полина Карастоянова България би трябвало да излезе на интернационалните пазари с ново лице и ребрандирана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР