Изобщо не сме се опитвали да подхлъзнем никого. До колкото

...
Изобщо не сме се опитвали да подхлъзнем никого. До колкото
Коментари Харесай

Десислава Атанасова с шок-прогноза: Очаква се 816 лв. за мегават час

Изобщо не сме се опитвали да подхлъзнем никого. До колкото знам Аталай също е съпротива. Това сподели ръководителят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова пред bTV. " Поставихме план, който решаваше тематиката с решаването цената на силата. Правителството още няма никаква визия какво решение да вземе. Проблемите са два - единият е, че трябват незабавни ограничения, тъй като в случай че не взехме ограничения цената щеше да се усили сред 10-15%, на второ място няма време да се вземе друго решение. Народно събрание и Министерски съвет не могат да се месят в работата на регулаторния орган ", сподели тя.

Атанасова напомни, че терзанието за другите парламентарни групи е било, че мораториумът няма период.

" Нямаше предложение да работи със задна дата. Идеята беше цените да са тези, които бяха на 1 януари 2021 година, тъй като бяха доста по-ниски цени. Днес обаче какво се случи - на процедура, те препотвърдиха решението си от вчерашното гласоподаване, макар че имаше прочут ремонт на мораториума на мораториума, колкото и да е смешно. Цените няма да са на равнища 1 януари, а на равнища цени от през днешния ден ", изясни Атанасова.

" Знаете, че в последните месеци цената на тока за бизнеса пораства стремглаво и през днешния ден вечерта ще има безспорен връх - чака се 816 лева за мегават час. Това неизбежно ще се отрази на цената на хляба и другите услуги.

Решението за 110 лева на месец на бизнеса беше за 2 месеца. Декември бизнесът не получава такива пари, а тези още не са изплатени. Бизнесът помоли Народно събрание, когато разяснява ограниченията за цените на битовите консуматори, да обърне внимание и на бизнеса. Около 250 млн. се чака да изкарат производителите на електрическа енергия ", сподели тя.

" Държава е задължена да изкупува електрическата енергия. Ако цената е била 120 лева, а през днешния ден 500 лева страната би трябвало да покрие разликата. Предложихме това да не се случва, с цел да успее страната посредством министъра на финансите да се създадат планове, с които да се компенсира до 75% бизнесът ", добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

" Не сме водили диспути за имунизацията, зеления документ и рестриктивните ограничения за коронавирус пандемията. Не сме говорили дали е нужно да се съблюдават разпоредбите, както за всички други жители. Помните ли " Пирогов ", която е най-голямата незабавна болница, лекарите чакаха с часове, с цел да потвърдят, че имат зелен документ и право на работа. Повече от седмица демонстрираме, че депутатите сме една богоизбрана част от обществото.

Да, ние работим, само че в среда от 240 индивида, медии и публицисти. Ние сме в остарялата постройка на Народно събрание, където няма никакво разстояние и по никакъв метод не потвърждаваме, че съблюдаваме правила. Първата поръчка на Петков беше, че ще вкара зеления документ след 40 дни. Това звучи доста несериозно.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР