Изображение на лицето на създателя на Facebook Марк Зукърбърг с

...
Изображение на лицето на създателя на Facebook Марк Зукърбърг с
Коментари Харесай

Големият проблем на Meta: всичко във виртуалната реалност изглежда доста зле

Изображение на лицето на основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг с безизразни очи, взето от неговия аватар в метавселената (Metaverse), се трансформира в нещо като инспекция на действителността за всеки, който залага на бъдещето на виртуалната действителност. Ето какво виждаме.

Зукърбърг залага бъдещето на своята компания Meta за половин трилион $ на една меко казано странна визия за бъдещето, в което всички ние прекарваме повече време във виртуално пространство, известно като метавселената, показано от цифрови алтер егота, основани по наш личен облик.
 Снимка 589455
Източник:

Проблемът е, че всичко, което сме виждали от това бъдеще до момента, наподобява много зле. Меко казано

" Наистина е озадачаващо, че Meta е похарчила повече от $10 милиарда за виртуална действителност (VR) предходната година, а графиките в нейното водещо приложение към момента наподобяват по-зле от Wii игра от 2008 година ", туитна техническият колумнист на New York Times Кевин Руз, представен от CNN Business.

Всъщност, Руз се подиграва с безумния аватар на основателя на Фейсбук.
 Какво е
Какво е " метавселена " и какви благоприятни условия дава тя?

Оценките доближават до $8 милиарда

Дни по-късно самият Зукърбърг призна, че изображението е " много обикновено " и разгласява екранна фотография на по-подробна версия на неговия аватар, като акцентира, че скоро предстоят " огромни актуализации " на Horizon и графиките на аватара.

Както виртуалната действителност, по този начин и самият Фейсбук не са това, което хората си представяха

Истината е, че хората няма да купят нещо, в случай че то не ги кара да наподобяват добре. Ако му нямат доверие. И в случай че не наподобява като нещо по-добо от това, което към този момент си имат. Поне би трябвало да имат вяра, че това е по този начин. Тогава хората биха създали съвсем всичко.

Така или другояче, цялата тази история илюстрира компликациите, които компанията-майка на Фейсбук - Meta, която се е позиционирала като водач в промишлеността за виртуална действителност, ще има при продажбата на своята футуристична визия.

Защото казусът не е единствено в фотографията на Марк Зукърбърг. Проблемът е и с всички останали изображения и функционалности. И не на последно място, не са изключително доста хората, които си показват, че бъдещето ще им донесе живот в бункери и тъмни стаи нескрито и " същински " живот насън.
 Как Марк Зукърбърг - един от най-богатите хора в света, харчи парите си?
Как Марк Зукърбърг - един от най-богатите хора в света, харчи парите си?

Той влиза в елитния кръг на милиардерите с над $100 милиарда
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР