Износът на петролни продукти от САЩ скочи с 11% до

...
Износът на петролни продукти от САЩ скочи с 11% до
Коментари Харесай

Износът на гориво от САЩ счупи рекорди през първата половина на 2022-a

Износът на петролни артикули от Съединени американски щати скочи с 11% до рекордните 6 милиона барела дневно (bpd) през първата половина на 2022 година, като износът пораства с най-бързия си ритъм от пет години. Това демонстрираха данни на Администрацията за енергийна информация (EIA).

Според тях износът за първата половина на тази година не е бил толкоз висок от 1973 година, като най-големите размери съставляват дестилатно гориво и полутечен пропан-бутан.

И износът на авто бензин от Съединени американски щати се усили с 11% и доближи връх от 910 000 барела дневно за първата половина на 2022 година а износът на реактивно гориво се е усили над два пъти, в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

За скок в износа на американския експорт способстват няколко фактора: възходящото световно търсене на гориво, ниските запаси в света и спирането на комерсиалните потоци след съветската инвазия в Украйна доведоха. Така Съединени американски щати регистрира 19% скок експорт на дестилатно гориво сред януари и юни, написа Oilprice.

Износът на тези петролни артикули за Европа към момента не се е нараснал, обратно на упованията. Това е по този начин тъй като възбраната на Европейски Съюз за импорт на петролни артикули от Русия по море влиза в действие едвам през февруари 2023 година EIA счита, че Латинска Америка е била доста огромен и възходящ пазар за експорт на дестилатно гориво от Съединени американски щати.
 Алтернатива на съветските горива? ОАЕ ще доставя газ и дизел на Германия
Алтернатива на съветските горива? ОАЕ ще доставя газ и дизел на Германия

Доставките стартират още тази година

Все още глобите на Европейски Съюз към момента не са влезнали в действие и " не видяхме предстоящото нарастване на износа от Съединени американски щати за Европа; вместо това износът за Европа понижа до 71 000 барела дневно през първата половина на 2022 година, до момента в който износът на екстракт от Съединени американски щати за Латинска Америка се е нараснал до повече от 1 милион барела дневно, споделят от EIA.

В същото време, на фона на ниските ресурси на вътрешния пазар, администрацията на Байдън е призовала американските рафинерии да лимитират износа на гориво съгласно източници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР