Изневяра, малки всекидневни лъжи, неспазване на обещания... Доверието във връзката

...
Изневяра, малки всекидневни лъжи, неспазване на обещания... Доверието във връзката
Коментари Харесай

Вижте 6 начина да си върнете доверието във връзката

Изневяра, дребни всекидневни неистини, неспазване на обещания... Доверието във връзката рано или късно се пропуква. Как да си го върнем? Вижте рекомендациите на някои психолози, събрани от занимателния уебсайт Bright Side.

Казвайте истината
Доверието във връзката се гради мъчно и е извънредно нежно. В случай че половинката ви е хванала в неистина, това което може да извършите оттук насетне е да бъдете лоялни, казвайки истината. Психологът Робърт Вайс споделя, че възобновяване на доверието е допустимо единствено в случай че извършите връзката си изцяло транспарантна.

Без словесни офанзиви
Пътят към възобновяване на доверието не е елементарен и постоянно не липсват спорове. Ако желаете още веднъж да си имате доверие, не се атакувайте с обвинявания. В случай, че желаете да споделите нещо, което ви е направило неприятно усещане, намерете по-добър звук, с който да го кажете. Гневът в тези обстановки е понятен, само че би трябвало да намерите път още веднъж един към различен.

Спрете с припомнянето
Това е една от сложните и неприятни елементи. Ако сте решили да поправите нещата във вашата връзка, не си напомняйте остарели неточности, не се опитвайте да си го „ върнете “, лъжейки този, който е излъгал вас. Запазете успокоение и споделете на половинката си, че сте подготвени да положите старания, само че не и в случай че непрекъснато ви упреква за всякакви неща.

Не намесвайте други хора
Вие двамата носите отговорност за вашата връзка. Затова не замесвайте трета страна като ваши другари, родственици, деца. Според психотерапевтът Джо Корт, единственият човек, който може да бъде третата страна в такива обстановки, е фамилен терапевт, експерт по връзки.

Дайте си независимост
Това е най-големият тест за преданост един към различен. Ако сте решили да бъдете почтени, значи няма какво да криете. Така и двете страни ще се успокоят. Ако половинката ви желае или пък вие да ревизирате негов профил в обществената мрежа, не се нападайте. Ако в действителност сте почтени, няма да ви тормози това, а с течение на времето, доверието ще се възвърне.

Не забравяйте за символичните изненади и жестовете на обич
Още един метод да възстановите доверието между тях са символичните жестове, демонстрация на грижа, дребни изненади, образуване на пътешестване, вечери единствено за вас двамата. Така създавате дружно нови и хубави мемоари. И най-важното, не чакайте да предадете доверието си и тогава да полагате старания за връзката си, полагайте тези старания всеки ден и по този начин няма да се изкушите да извършите нещо, с което да измамите половинката си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР