Изнесено заседание по делото Хитрино ще се проведе в Окръжния

...
Изнесено заседание по делото Хитрино ще се проведе в Окръжния
Коментари Харесай

Съдът заседава по делото за взрива в Хитрино

Изнесено съвещание по делото Хитрино ще се организира в Окръжния следствен отдел в Шумен.
 Доклад на компанията притежател на взривената цистерна в Хитрино: Трябва да ги бракуваме  Незаключена стрелка предизвикала злополуката на влака в Хитрино
Ще бъдат показани материални доказателства, измежду които и печката, която е причина за възпламеняването съгласно показаната по-рано пожаро-техническа експертиза.

В интерес на доказателствата ще бъде изискана и информация от Националния институт по метеорология и хидрология за климата на 10 декември 2016 година в Хитрино - посока и скорост напразно, превалявания и видимост. При нещастието починаха 10 души, десетки бяха ранени, разрушени бяха и голям брой здания. Подсъдими са двамата машинисти.

Според прокуратурата експертните изводи демонстрират изрично, че единствената причина за възникването на това транспортно произшествие, е високата скорост, с която са се движили и навлизането в региона на гарата с двойно по-високо скорост.

„ Абсолютно уверена е прокуратурата за това какви са аргументите, с цел да се стигне до този тежък случай. На мястото на произшествието са осъществени голям брой огледи. Изготвени са и голям брой експертизи. Разполагаме с гласни доказателствени средства и с експертни заключени. Версията, която през вчерашния ден бе показана от „ Булмарекет “, е била предмет на нашето следствие. Още в самото начало основният прокурор разгласи, че ще бъдат разследвани всички условия по отношение на този случай. За нас беше извънредно значимо дали се касае за дейности на машинистите или е на разположение съпричиняване предвид на положението на инфраструктурата “, съобщи през март представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР