Изнесени пунктове за предаване на стари гуми ще открие Столичната

...
Изнесени пунктове за предаване на стари гуми ще открие Столичната
Коментари Харесай

Пунктове за предаване на стари гуми ще открие Столичната община в "Младост"

Изнесени пунктове за предаване на остарели гуми ще открие Столичната община на 5 места в регион " Младост ". Инициативата ще се организира на 16 и 17 декември. Тя има за цел да ограничи опциите за горенето на гуми за отопление, при което се отделят нездравословни излъчвания във въздуха.

От пресцентъра на общината показват, че акцията се е провела предходната седмица в регион " Овча купел ", когато жители са предали 960 гуми.

" Младост и " Овча купел " са два от регионите в София, в които въздухът е мощно нечист, като равнищата на фини прахови частици постоянно са няколко пъти над нормата.

Пунктовете за предаване на гуми в " Младост " ще работят от 9 до 15 часа, като ще има обособен мобилен пункт за " Младост " 2 и " Горубляне ", който ще работи по поръчка. Останалите 5 пункта в региона ще бъдат на адресите: ул. " Проф. Александър Танев ", против последната спирка на рейсове № 213, 76; на кръстовището сред улици " Жечо Гюмюшев " и " Инж. Георги Белов " ; до дърводелския завод на улица " Митрополит Серафим Сливенски " ; на кръстовището сред улици " Проф. Марко Семов " и " Андрей Сахаров ". Пунк ще има и в " Горубляне " на улица " Цветна градина ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР