Изнесена е от Тауър в пълна секретностИсторическата корона на Свети

...
Изнесена е от Тауър в пълна секретностИсторическата корона на Свети
Коментари Харесай

Преправят корона за крал Чарлз III

Изнесена е от Тауър в цялостна секретност
Историческата корона на Свети Едуард, която се употребява при церемониите по коронация на монарсите в Англия повече от 350 години, е изнесена от лондонския Тауър, с цел да бъде пригодена за коронацията на крал Чарлз III на 6 май следващата година, заяви Бъкингамският замък.

Короната, която е част от кралските скъпоценности, изложени в Тауър, се употребява от коронацията на крал Чарлз II през 1661 година, когато монархията е възобновена след десетгодишното ръководство на Оливър Кромуел.

Короната на Свети Едуард e със солидна златна рамка, инкрустирана с рубини, аметисти, сапфири, гранати, топази и турмалини. Върху нея има четири кръста и четири лилии. Довършена е с кадифе и лента от кожа на хермелин. Короната е изобразена върху кралския герб, логото на Кралските пощи и армейските пагони.

Коронацията на крал Чарлз III ще следва церемониите от последните епохи в английската монархия, само че се чака да бъде по-кратка и да продължи към час. Кралицата-консорт Камила също ще бъде коронована. Очаква се гостите на церемонията да бъдат към 2000 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР