Изненадващото влошаване на времето, въпреки настъпилата вече астрономическа пролет, заплашва

...
Изненадващото влошаване на времето, въпреки настъпилата вече астрономическа пролет, заплашва
Коментари Харесай

Снежно-леден капан отново заплашва да блокира България

Изненадващото утежняване на времето, макар настъпилата към този момент астрономическа пролет, заплашва за следващ път да блокира пътищата на България. Заради почналите значителни превалявания от дъжд, сняг и поледици, в композиция със мощните ветрове, проблеми към този момент се следят на редица места. Още от тази заран има затворени или отчасти лимитирани за придвижване сектори от съществени пътни артерии. Засега възбраните са годни краткотрайно, с цел да могат машините да обработят настилките.

Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в регионите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването при зимни условия. Най-интензивен е снеговалежът в Западна България. Прогнозата на метеоролозите е за превалявания през целия ден. Шофьорите би трябвало да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция ".

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР