Изненадващо вносителите на законовата поправка, според която, за да публикуваме

...
Изненадващо вносителите на законовата поправка, според която, за да публикуваме
Коментари Харесай

Окончателно: Няма да питаме съседите, ако искаме да отдаваме под наем имот през Booking

 Изненадващо вносителите на законовата корекция, съгласно която, с цел да публикуваме публикация за кратковременен наем на стая или жилище през онлайн платформите Airbnb и Booking, както и посредством шерване във Фейсбук, първо би трябвало да вземем единодушието на най-малко половината от съседите в постройката, я отдръпнаха.

Съгласно промените местата за настаняване са три класа - " А ", " Б " и " В ", като в клас " В " се обособяват стаи за посетители и жилища за посетители. 

Стаите за посетители и жилищата за посетители, в които се прави хотелиерска активност, подлежат на регистрация от кмета на съответната община. Отпадна предложението да се изисква съгласието на 50 на 100 от собствениците на независими обекти в етажната благосъстоятелност, където се намира парцелът, предстоящ на регистрация.

Вносителите от ГЕРБ оттеглиха предлагането с аргумента, че настояването на единодушието на повече от половината от живущите в постройката ще бъде допълнителна пречка за регистрацията на тези обекти.

Христо Проданов ( " Българска социалистическа партия за България " ) упрекна ръководещите, че са замислили нещо на тези жилища за посетители в последните шест месеца, само че не са наясно какво тъкмо желаят да създадат. Елементарното е тези жилища да бъдат регистрирани и да си заплащат налозите, разяснява той.

Изискванията към категоризираните места за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, редът за установяване на категория, както и изискванията и реда за вписване на стаи за посетители и жилища за посетители ще се дефинират с разпоредба на Министерския съвет, приключва " Дарик ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР