Изненадващо тази сутрин в 04.00 часа почина собственикът на най-голямата

...
Изненадващо тази сутрин в 04.00 часа почина собственикът на най-голямата
Коментари Харесай

Собственикът на Агенция "Фокус" почина изненадващо

Изненадващо тази заран в 04.00 часа умря притежателят на най-голямата българска Радиоверига и Агенция " Фокус " Красимир Узунов.

Той си отиде на 56 години.

Красимир Узунов е публицист и предприемач.

Основа първата частна осведомителна организация през 2000 г.  Оттогава до момента той беше и президент на организацията. 
" Фокус " предлага непрекъснато вести на български и британски език.

Узунов е роден в Пещера. Завършва с отличие Висшето военно артилерийско учебно заведение (ВНВАУ) " Георги Димитров " в Шумен през 1985 година, компетентност Политически профил.

Произведен е в чин лейтенант на 31 август 1885 година Випуск " Сливнишки ". Служи във ВНВАУ през 1985 – 1987 година През 1987 година печели конкурс във вестника на Сухопътните войски.

През 1989 година вестникът е закрит.

През 1990 година с конкурс е назначен за заместник-началник на Международни информация във вестник " Народна войска ".

През 1990 година става прочут с прякора " Поручика ", откакто разгласява коментар във вестник " Демокрация ", подписан като Поручик Красимир Узунов.

През 1990 година основава първия клуб на Офицерската Легия " Раковски " в Шумен. Заедно с подполковниците Митко Шопов и Петко Петков записва организацията в Хасково, където се среща с капитан Дойчин Бояджиев. Избран е за представител на Легията.

Напуска армията през септември 1991 година поради присъединяване в парламентарните избори на 13 октомври 1991 година в листата на " Конституционният конгрес " на професор Николай Генчев, като лидер на листата в Кюстендил. В края на октомври 1991 година се завръща на военна работа и е назначен шеф на отдел " Информация " в Министерството на защитата в екипа на министър Димитър Луджев. През май 1992 година подава оставка и напуща дефинитивно армията. Работи в Македония, Косово, Албания, Босна и Херцеговина. Пише мнения за разнообразни издания и издава книги.

На 30 октомври 1998 година е разгласен за нежелана личност за комунистическото държавно управление на Македония на Бранко Цървенковски. Забраната да посещава Македония е анулирана от държавното управление на ВМРО-ДПМНЕ на премиера Любчо Георгиевски.

Автор е на стотици изявления в български и непознати издания по проблемите на Македония, Западните Балкани, армията, националната сигурност, промените в службите за сигурност и българската военна история.

На 20 септември 2016 година дружно с началника на защитата военачалник Константин Попов и някогашния командващ на Военноморски сили адмирал Пламен Манушев провеждат военна гала и заупокойна молитва в памет на починалите български офицери и бойци в боевете на връх Каймак-Чалан през септември и октомври 1916 година

Удостоен е за " Следовник на националните будители " за 2014 година от Съюза на националните читалища. Награждаван е с персонално оръжие от министъра на защитата Николай Свинаров, с почетен " Войнишки нож " от началника на Генералния щаб военачалник Никола Колев, със сабя от министъра на защитата Николай Цонев, със сабя от управлението на ДАНС, със знак " За принос към Министерството на защитата " от министъра на защитата Ангел Найденов през 2014 година и със знак " Достойнство и чест " от министъра на защитата Красимир Каракачанов през 2018 година

Удостоен е с купата " Доктор хонорис идея " на Военна академия " Георги Раковски " от 15 февруари 2017 година

Вечна му памет!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР