Изненадващо строителни предприемачи и агенции за недвижими имоти също ще

...
Изненадващо строителни предприемачи и агенции за недвижими имоти също ще
Коментари Харесай

Строители и агенции за имоти изненадващо се уредиха с Covid помощ

Изненадващо строителни бизнесмени и организации за недвижими парцели също ще получат помощ от страната до 150 000 лева поради втория непълен локдаун, натрапен за ограничение на разпространяването на ковид. Това излиза наяве от известие на, която ще превежда парите непосредствено на компаниите, които са спрели активността си или отчасти са били наранени от четирите заповеди на здравния министър издадени в интервала 27 октомври - 18 декември 2020 година

Досега този факт не беше Знаеше се, че помощта е за ресторантьори, фитнеси, образователни центрове, магазини в молове, киносалони.

Агенциите за парцели, до които Mediapool се допита, не знаеха, че имат право на подкрепяне. Решението и те да получат поддръжка е необичайно на фона на обстоятелството, че от пандемията. Удар понесоха офис и комерсиалните площи и е разумно те да бъдат обезщетени. Не по този начин обаче стоят нещата при жилищата и логистичните площи. Национален статистически институт регистрира растеж на цените през второто тримесечие с 4 на 100 в страната, а данните на Агенцията по вписванията сочат лек спад при сделките на парцели за трите тримесечия на 2020 година За София данни на организациите за парцели сочат растеж на цените и опазване на равнищата на продажби от предходната година. При логистичните парцели имаше мощен растеж в търсенето им, поради онлайн търговията, което докара до забележителен размер площи в градеж през третото тримесечие на годината в София.

Няма изясненост по какъв начин брокери и строителни бизнесмени са се доредили до държавната помощ при втория локдаун, чийто оптимален размер е 150 000 лева на компания.

До момента близо 2700 търговци са поискали поддръжка посредством оборотен капитал посредством Национална агенция за приходите, оповестиха данъчните. По тази скица търговците, наранени от противоепидемичните ограничения, могат да получат 20% или 10% от оборота си за съответните интервали на 2019 година или 2020 година, като таванът е 150 000 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР