Изненадващо, някои от нещата, които внасяме в домовете си, за

...
Изненадващо, някои от нещата, които внасяме в домовете си, за
Коментари Харесай

Скритите опасности за здравето, които дебнат у дома

Изненадващо, някои от нещата, които внасяме в домовете си, с цел да подобрим живота си, в действителност могат да ни навредят. Например доста домашен почистващи артикули, предопределени да защищават домовете ни от микроби и нечистотия, са евентуално рискови при погрешно боравене с тях. Може би по-малко явно, даже вездесъщата кухненска гъба може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода. Нека да разгледаме небрежно няколко неща, които може да има вашият дом, и да разгледаме някои по-здравословни други възможности. Нека стартираме с този прелестен привлекателен мирис, който може да замърси въздуха в пространствата.

Ароматизирани свещи

През есента и зимата доста от нас намират разтуха в топла светлина на свещите и съпътстващия мирис на подправки, гори или цветя. Понякога могат да се употребяват ароматни свещи. Ако обаче постоянно изгаряте свещи, изключително в затворени пространства, качеството на въздуха ще се утежни заради сажди и други химикали. Това е изключително проблематично за хора с астма или хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ). Когато изгаряте свещи, поставете ги в добре проветриво помещение или включете вентилатор. Също по този начин, когато сменяте филтъра на фурната, проверете дали се е натрупала тъмна сажди. Това несъмнено е знак, че във въздуха има прекалено много сажди. 

Освежител за въздух

Ароматът е мощен, тъй като мозъкът ни свързва ароматите със мемоари за хора, събития и места. Например, ароматът на люляк може незабавно да ви придвижи в градината на специфичен човек. По този метод слагането на освежител за въздух във вашия дом може да бъде cudesен метод за възобновяване на приятни мемоари. Въпреки това освежителите за въздух могат да съдържат формалдехид, фталати или бензен. Малки количества, освободени в добре проветриво жилище, не съставляват непосреден риск за здравето, само че с течение на времето могат да навредят, да причинят главоболие или гадене и да влошат астмата..

Силни почистващи препарати

Хората нормално избират да употребяват груби детергенти - тези, които съдържат съставки като белина, които химически изгарят живите тъкани - тъй като са ефикасни. Въпреки това, нетоксичните почистващи артикули, които не зависят от съставките, са елементарно налични.

Бутилка спрей

През 2020 година аерозолните консервирани домашен почистващи препарати, изключително артикули, съдържащи белина, предизвикаха най-тежките пострадвания измежду децата. Ако етикетът съдържа указания за неотложно токсикологично или незабавно лекуване, считайте го за рисково, изключително за деца. Най-добре е да потърсите различни препарати, които съдържат по-безопасни съставки. Избягвайте почистващи препарати, които съдържат така наречен пръскачки и постоянно съхранявайте почистващите препарати в истинската им опаковка.

Хранително отравяне

Двадесет % от хранителни заболявания са резултат от храната, която подготвяме и ядем в домовете си. Предотвратете замърсяването, като съхранявате вярно храната и внимавате по време на работа и готвене. Измийте добре ръцете си преди и след боравене с храна. Използвайте две обособени дъски за рязане, една за сурово месо и една за плодове и зеленчуци. 

Кухненска гъба

Кухненските гъби съдържат максимален брой дейни бактерии в целия дом. Те могат да събират бактерии от кухненските повърхности, да ги инкубират и по-късно да популяризират бактериите назад върху кухненските повърхности. Оттам бактериите в последна сметка могат да навлязат в човешкото тяло от инфектирана храна или ръце. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР