Изненадващо 2G апаратите ще продължат да бъдат фактор на пазараДелът

...
Изненадващо 2G апаратите ще продължат да бъдат фактор на пазараДелът
Коментари Харесай

5G смартфоните ще навлязат чак през 2021 г.

Изненадващо 2G апаратите ще продължат да бъдат фактор на пазара

Делът на 5G смарт телефоните ще доближи 5% едвам през 2021 година

Въпреки че ще се появят на пазара още при започване на идната година, смарт телефоните с поддръжка на 5G ще стартират да набират известност не по-рано от 2021 година, когато делът им ще доближи 5% от всички продажби, предвижда анализаторската компания Strategy Analytics.

Пречки за разпространяването на 5G смарт телефоните са неналичието на мрежи от пето потомство, по-високата цена на самите устройства, както и неналичието на сюжети за потреблението на сходни устройства, които да покажат ясно преимуществата на технологията 5G.

Едва през 2021 година 5G покритието ще обхване доста градски региони от основни пазари като Азия и Северна Америка и това ще оправдае покупката на смарт телефони с поддръжка на 5G. Същевременно цените на 5G устройствата ще паднат, което ще докара до разпространение на новата технология.
още по тематиката
Но и по-късно, през 2023 година, най-популярни ще продължат да бъдат моделите с поддръжка на 4G. Анализаторите чакат дълъг живот и за 2G телефоните, до момента в който 3G устройствата ще отидат в забвение, предвижда Strategy Analytics.

Търсенето на 2G апарати ще пристигна от потребителите в разрастващите се страни, най-вече африканските, които купуват за първите мобилен телефон. Макар че през 2023 година продажбите на 5G смарт телефони ще стартират да нарастват бързо, всеки десети нов телефон ще бъде 2G.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР