Изненадващ развой придоби днес делото срещу дилъра Георги Ангелов -

...
Изненадващ развой придоби днес делото срещу дилъра Георги Ангелов -
Коментари Харесай

Скандал на делото срещу дилъра Гонго, блъснал патрулка! Прокурор: Свидетелят лъже!

Изненадващ процес закупи през днешния ден делото против дилъра Георги Ангелов - Гонго, който преди повече от 2 години блъсна полицейска патрулка след гонене в квартал " Столипиново ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Младият мъж е упрекнат в владеене и разпространяване на опиати, откакто бе задържан на 11 декември 2019 година. Тогава преди да бъде закопчан с белезници, той хвърлил на земята найлонов плик с хероин (на стойност 969 лева). Впоследствие след претършуване на притежаван от него гараж е бил открит още синтетичен опиат (на стойност 7751,70 лева), а в апартамент служителите на реда намерили 10 общоприети ловни патрона, за които Гонго нямал позволение.

Така против Георги Ангелов са повдигнати още обвинявания за шофиране без удостоверение за ръководство, за възпрепятстване на служители на реда, както и за нелегално владеене на муниции.

Днес в правосъдната зала по искане на отбраната бе изслушан неочакван очевидец - Мирослав Молов, служащ в Оперативна програма " Чистота ". 36-годишният мъж разгласи, че точно той е намерил изхвърлен на боклука черен найлонов чувал с непозната за него субстанция.

" Познавам се с Георги от преди повече от 20 години, другари сме. Взех от него гараж чартърен. Плащах 30 лв. на месец. Събирам от сметищата разнообразни неща и ги мятам в гаража, с цел да ги продавам и да изкарам някой лев - гуми, седалки, най-различни дрънкулки. Така нормално изкарвах по 50-60 лв. на месец. Един ден, не помня по кое време тъкмо, само че беше през зимата, открих найлонова торба, когато имахме акция по разчистване на региона. Вътре имаше нещо като тютюн, само че непознато за мен вещество, тъй като в никакъв случай не съм пушил. Хвърлих я в гаража и имах намерение да продам в Шекер махала наличието. Бях  единствено аз и водачът на фадромата от КМД, който обаче не ме видя. Не знам какво е станало с торбата, тъй като по-късно разбрах, че служителите на реда са бутнали гаража ", съобщи в съда Мирослав Молов.

Думите му обаче предизвикаха прокурора по делото: " Това за мен е лъжесвидетелстване! След 3 години се появява очевидец, който споделя, че е намерил въпросната торба и никой не го бил видял ", избухна представителят на държавното обвиняване и изиска от съда да се направи информация до Оперативна програма " Чистота " дали очевидецът Мирослав Молов е работил към предприятието през 2019 година и каква е била организацията на активността му - самичък ли е ходил по обекти, с кои почистващи машини и с кои водачи.

Съдията удовлетвори молбата на обвиняването и насрочи идващото съвещание на 2 февруари от 9,00 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР